We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch haar prachtige gezichtje aan de buitenwereld zien. Onze tweede dochter, en derde kindje, Maggie is geboren! Iedere maand houd ik een dagboek bij over hoe zij groeit en hoe wij het ouderschap ervaren. Deze maand: je bent al een half jaar bij ons!

Lieve Maggie,

Het mag officieel natuurlijk nog niet, want je bent niet echt jarig, maar toch doe ik het: hieperdepiep hoeraaa! Vandaag ben je een half jaar oud. Al zes maanden lang mogen we genieten van je heerlijke schaterlach, je vrolijke snoet en je driftige gebaren. Je bent een enorm groot cadeau en ik loop letterlijk iedere dag over van liefde voor jou. Als jij lacht, dan ontdooit zelfs de allergrootste ijspegel die er bestaat.

Je bent een wolk van een moppie en veruit de makkelijkste van alle drie. En dat ondanks dat je de laatste tijd behoorlijk wat feestjes viert ‘s nachts. Doorslapen doe je nog niet, maar af en toe wat drinken vind ik minder erg dan de hele verhalen die je kletst. Gelukkig geef je het na een uurtje vaak wel weer op en is het vooral gezelligheid. Maar ik zou het nog leuker vinden als je het bij een slok melk hield en daarna je ogen weer dicht doet.

De afgelopen maand zijn we ook begonnen met de eerste groenten- en fruithapjes. Van wortel werd je niet echt warm en ook banaan maakte je niet enthousiast. Bloemkool daarentegen liet je swingen in je stoel. Waar je bij de andere twee hapjes je mond stevig dichthield, lukt het me om van het witte prutje zowaar een lepel naar binnen te schuiven. Korstjes brood vind je ook een enorm interessante uitvinding, daar kan je rustig een kwartier op knabbelen.

Inmiddels heb je het rollen ook helemaal uitgevonden. Van voor, naar achter, van links, naar rechts. Je rolt de hele kamer door en krijgt zo alles te pakken waar je naar op zoek bent. Totdat je jezelf vast rolt onder de bank. Dan gaat die scheur van je open en komt er een geluid uit waar mening luchtalarm jaloers op is.

Liefste Maggie, al een half jaar mijn cadeau. Ik ben zo benieuwd wat we de komende maand met je meemaken.

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden