We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch haar prachtige gezichtje aan de buitenwereld zien. Onze tweede dochter, en derde kindje, Maggie is geboren! Iedere maand houd ik een dagboek bij over hoe zij groeit en hoe wij het ouderschap ervaren. Deze maand: je bent bijna geen baby meer

Lieve Maggie,

Je laatste maand als baby is ingegaan. Oh, mijn kleine, lieve wuppie. In nog geen 5 uur (intense, dat dan weer wel) pijn lijden op de wereld gezet en binnen een oogwenk gewoon alweer een jaar oud. Iedere dag ben ik dankbaar voor het geweldige cadeautje dat wij hebben gekregen. Want een cadeautje ben je, met je heerlijke natte, kleffe kussen, je warme armpjes om onze nek en je geweldige twee-tand-lachjes. Je bent een blij eitje en mama's vriendin.

Mama's grote vriendin. Mama's vriendin die het liefst mama niet verder dan 50 cm van haar vandaan ziet. Een beetje mama's zwaan-kleef-aan vriendin, dus. Lachen naar papa? Prima. Dollen met opa? Heel graag zelfs. Knuffelen met oma of tante Melanie? Kan net nog. Maar ergens op je gemakje chillen? De groeten. Dat gebeurt alleen bij mama op schoot.

Wellicht heeft het ermee te maken dat je nog steeds regelmatig bij me drinkt. We hebben nooit echt regelmaat gehad in het voeden, dat gebeurde (en gebeurt nog steeds) altijd op afroep. Soms is het overdag maar één keer en soms wat vaker. Als je verdrietig of niet lekker bent, vind je bij mij je troost. Stiekem word ik daar heel gelukkig van en het liefst blijf ik het ook nog heel wat maandjes doen.

Lewis is nog steeds je dikke vriend. Mae is volgens mij meer je tweede mama. Door je grote zus laat je je graag troosten en verwennen, maar met Lewis smeed je plannetjes en ga je op boevenjacht. Jullie gaan het mama nog zo onwijs lastig maken.

Nog maar een ‘paar' dagen, moppie, dan vieren we alweer jouw eerste verjaardag. Ik heb er onwijs veel zin in, en tegelijkertijd wil ik er nog niet aan denken.

Maar voordat het zover is, gaan we eerst voor het eerst met z'n vijven Sinterklaas vieren. Ik ben heel erg benieuwd wat je daarvan vindt!

Ik hou van jou tot aan de maan en weer terug!

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden