Onze geweldige dochter wordt grote zus! Mae is nog niet helemaal overtuigd, maar ik weet het echter zeker: er groeit een nieuw wondertje in mijn buik. Net zoals Mae krijgt ook onze nieuwe aanwinst een eigen dagboek. Deze week: geduld is een schone zaak.

Lief Koekje,

Je moet weten dat geduldig zijn niet per se de sterkste eigenschap van je moeder is. Ik kan veel dingen goed, een hoop dingen prima en een aantal dingen bijzonder slecht. Wachten is daar een van en dat is precies wat ik nu op jou aan het doen ben. Ik weet dat iets nog veel langer duurt als je erop wacht, maar de afleidingen zijn op dit moment best beperkt. We zitten nog steeds in een intelligente lockdown, wat betekent dat je zus en ik vooral veel in de achtertuin te vinden zijn terwijl je papa binnen werkt. En alhoewel Mae zich prima vermaakt met haar zandbak, watertafel en het verzuipen van de moestuin, komt het voor mij toch vaak op een ding neer: wachten.

Heel eerlijk gezegd was ik ervan overtuigd dat je op 13 april geboren zou worden. Tweede Paasdag leek me wel een mooie dag om een heel knap kereltje op de wereld te zetten. Inmiddels zijn we een week verder, heeft de paashaas allang z'n biezen gepakt en heb jij je leuke snoet nog niet laten zien. Ik geef je geen ongelijk. Je zit immers pas 38 weken (en 3 dagen) in mama d'r buik en hebt dus officieel nog recht op 11 dagen extra, maar ik zou je zo graag willen ontmoeten.

Je tante dacht dat je wachtte tot ik mijn puzzel af had en dat je dan op 21 april ten tonele verschijnt. Ook 26 april wordt genoemd en 28 april is zelfs favoriet als geboortedatum! Je vader heeft een hekel aan me, want die denkt dat je pas op 3 mei geboren wordt. Dat betekent 3 dagen langer wachten dan ik maximaal hoop.

Ik word vast uitgelachen door heel veel moeders en ik weet ook heus zelf wel dat het niet het meest handige is om te doen, maar iedere avond zeg ik opgewekt tegen je papa dat het ‘vannacht weleens zou kunnen gebeuren!' En weet je, dat blijf ik tot onze eerste kennismaking gewoon zeggen.

Lieve Koek, ik kan nu ècht bijna niet meer wachten tot je er bent.

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden