Onze geweldige dochter wordt grote zus! Mae is nog niet helemaal overtuigd, maar ik weet het echter zeker: er groeit een nieuw wondertje in mijn buik. Net zoals Mae krijgt ook onze nieuwe aanwinst een eigen dagboek. Deze week: zwanger zijn in Corona-tijden.

Lief Koekje,

Toen je grote zus geboren werd, werd Feyenoord voor het eerst sinds jaren weer kampioen. Deze gebeurtenis komt ieder jaar weer terug als we in mei haar verjaardag vieren. Nu jij bijna ter wereld komt, zitten we midden in de Coronacrisis en ik weet heel erg zeker dat dit iets is waar we het op jouw verjaardag nog jaren over blijven hebben.

Ik krijg regelmatig opmerkingen als ‘je zal je nu wel veel zorgen maken' of ‘wat vervelend om nu zwanger te zijn'. Alhoewel het ontzettend goed bedoeld is, doe ik er zo min mogelijk mee. Ja, het virus gooit ontzettend veel roet in het eten. Ik fantaseerde al een tijdje over Mae die met een ballon de ziekenhuiskamer binnen kwam lopen en jou voor het eerst zou zien. Dat dit tafereel nu niet doorgaat, vind ik zeker niet leuk. Alleen je papa mag bij de bevalling zijn en meer bezoek mogen we niet ontvangen. Maar als dat voor jouw gezondheid, dat van ons en dat van het ziekenhuispersoneel noodzakelijk is, dan moet dat maar. Voortdurend denken aan hoe het zou zijn zonder Corona heeft totaal geen zin, aangezien het er nu eenmaal is. Het is even roeien met de riemen die we hebben.

Het kraambezoek wordt waarschijnlijk vervangen voor raambezoek. Een geluk bij een ongeluk is dat je papa en mama sowieso even wilden wachten met de eerste bewonderaars. Tijdens de geboorte van Mae genoten we ontzettend van de eerste week met z'n drietjes en dat willen we nu weer doen, maar dan met z'n vieren.

We mogen deze week weer samen op de foto. Er wordt namelijk een extra groei-echo gemaakt. Tijdens de 20-weken-echo was je buikje iets groter dan gemiddeld. Daar was tijdens de vorige groei-echo niets meer van te zien, maar toch wil de dokter voor de zekerheid nog eens kijken. Vanwege alle maatregelen moet ik dit wel alleen doen en mag je papa niet mee, maar dat komt wel goed.

Mama houdt van jou, kleine man!

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden