Onze geweldige dochter wordt grote zus! Mae is nog niet helemaal overtuigd, maar ik weet het echter zeker: er groeit een nieuw wondertje in mijn buik. Net zoals Mae, krijgt ook onze nieuwe aanwinst een eigen dagboek. Deze week: de eerste bubbeltjes en een bezoekje aan de geitenwollensokkenbeurs.

Lief Koekje,

Volgens mij heb ik je afgelopen week voor het eerst gevoeld. Het was heel licht en het waren maar een paar bubbeltjes, maar ik herken het gevoel nog goed van Mae. Toch vind ik het stiekem wel moeilijk om te zeggen dat dat gekke gevoel in mijn buik van jou kwam, want stel je voor dat ik die nacht gewoon heel liefkozend mijn darmen heb geaaid? Dat zou ook wel een beetje gek zijn.

We zijn ook samen op pad geweest naar een geitenwollensokkenbeurs. Hij heet niet echt zo, maar toen ik eenmaal een voet over de drempel zette, had ik snel door dat het daar wel op neer kwam. Ik heb nog nooit zoveel draagdoeken, dreadlocks, mensen op blote voeten en openbare borstvoedingsessies bij elkaar gezien. De geur die er hing, hoorde overduidelijk bij het type mens dat deodorant een overbodige luxe vindt en het gebrek aan ventilatie in de veel te volle ruimte zorgde al snel voor heel veel gapen en een knagende hoofdpijn. Toch vond ik het wel bijzonder om deze bijzondere manier van leven te zien. De hele beurs was gericht op natuurlijk ouderschap en ik ontdekte dat daar ook veel voordelen aan zitten.

Overigens totaal geen oordeel van mijn kant, want iedereen mag natuurlijk lekker doen waar hij of zij zelf zin in heeft.

Ik heb heel veel mooie pakjes voor jou gezien, maar ik merk dat ik het nog wel lastig vind om iets voor je te kopen. (En daarnaast was het allemaal ontzettend duur – de tandjes). Ik weet al 11 weken dat jij in mijn buik zit en tegelijkertijd voelt het ook nog steeds ontzettend pril. Volgende week mag je weer op de echo, dus wie weet dat het dan allemaal nog wat tastbaarder wordt.

Geef je deze keer ‘s nachts weer een showtje weg, lief Koekje? Dan weet ik zeker dat dat gefladder van jou komt.

Hele dikke kus,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden