40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle tijd, plus een dag extra zitten, maar inmiddels hebben we kennis mogen maken met de knappe Lewis. Iedere maand schrijf ik een nieuw hoofdstuk van zijn dagboek en vertel ik hoe het met hem en met ons gaat. Deze maand: nog geen jaar oud en dan al twee keer naar de Efteling.

Lief Koekje,

Je hebt het geluk, of wellicht de pech, dat jouw papa sinds dit jaar lid is van de Efteling-fanclub. Hij schuift het af op je zus, maar stiekem vindt hij het zelf gewoon meer dan geweldig om door het Sprookjesbos te banjeren en de Fata Morgana te zien. Zo gebeurde het dus dat jij eind november voor de tweede keer in 7 maanden in de Efteling was.

De eerste keer was hartje zomer en toen was jij net 3 maanden oud. Ik droeg je veel en als ieniemienie kon je uren tukken in de doek. Nu ben je nog steeds een baby, maar wel al een echt binkie. Je keek dan ook je ogen uit toen je zelf in Carnaval Festival mocht zitten. Ook de Droomvlucht vond je waanzinnig en tijdens het ritje op de draaimolen, kraaide je van plezier. Natuurlijk zie je nog niet echt de elfjes of begrijp je wat Jokie aan het doen is, maar de kleuren maken je vrolijk.

Lekker knorren in de draagdoek

Je bent sowieso een blij mannetje dat ontzettend veel aan het ontdekken is. Je zit bijna op je handen en knieën en op je buik ‘tijger' je steeds verder bij het kleed vandaan. Toch ben je niet altijd in je sas. Slapen is 80% van de tijd een gigantisch drama en je hebt tijdens het drinken een flinke voorkeurshouding ontwikkeld. Daarom brengen we over een paar weken een bezoekjes aan de osteopaat. Gewoon even checken of alles goed gaat.

Zal mama meteen een bekentenis doen? Afgelopen week, toen je aan het mopperen was, zei Mae: ‘Lewis, je bent een mopperkontje. Je hebt een knuffel nodig.” En toen kreeg je de dikste knuffel die je ooit van Mae hebt gehad. Ik zag het gebeuren en heb staan grienen in de keuken. Ik hoop zo dat jullie over een paar jaar ook nog zulke dikke maatjes zijn.

Mama houdt ontzettend veel van je.

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden