Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: hieperdepiep hoera voor mijn kleine moppie!

Lief Erwtje,

Hieperdepiep hoera! Gisteren ging je naar bed als dreumes en vandaag ben je wakker geworden als peuter. Mama is onwijs trots op het lieve, knappe, vriendelijke, eigenwijze, standvastige en licht ontvlambare meisje dat je bent geworden.

Jij bent papa's grootste fan

Terwijl ik dit schrijf, heb je de glijbaan nog niet gezien. Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe je hem vindt! Er gaat geen dag voorbij dat jij het niet over glijden hebt. Papa heeft gisteren flink geploeterd om hem te bouwen. Na 6 keer heel hard “NEEEE” te hebben geroepen, was ik even bang dat het nooit meer goed zou komen, maar gelukkig konden we gisteravond toch de vlaggetjes eromheen hangen.

Ik weet zeker dat we je geen perfecter verjaardagscadeau kunnen geven. Maar het kan ook zomaar zijn dat je de grote, zwevende 2 in de woonkamer het allertofst vindt. En dan heb je de mooie poezentaart die je krijgt nog niet eens gezien!

Het afgelopen jaar is echt voorbij gevlogen. Ik weet nog zo goed hoe we jouw eerste verjaardag hebben gevierd. Je had geen idee wat er aan de hand was, maar het scheuren van papier was leuk, dus jij was blij. Inmiddels weet je heel goed dat het feestje om jou draait en dat al die cadeautjes voor jou zijn. Je hebt ontzettend veel geleerd en iedere dag verbaas ik me over de nieuwe dingen die je hebt geleerd. Opeens zeg je ‘paarse bal', weet je precies welke auto van opa is, klim je met gemak een speeltoestel op en weet je dat ‘papa fietse' gaat naar zijn werk.

Elke keer als ik je kus en knuffel, bij iedere lach en zelfs bij iedere mopperkont-actie hou ik meer en meer van jou. Gefeliciteerd met je verjaardag, moppie. We gaan er een feestje van maken!

Dikke kus,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden