Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: peuterpuber en knuffelkont.

Lief Erwtje,

Oi, oi, oi, wat heb jij de afgelopen maand een paar keer flink met jezelf in de knoop gezeten. En daardoor ook met papa en mama. Van het ene op het andere moment kon je in brullen uitbarsten en echt intens verdrietig of boos zijn. Vertellen waarom ging niet zo goed en dus bleef je er lang in hangen. In het begin wisten we niet goed wat we moesten doen, maar gelukkig kwamen we er al snel achter dat een dikke knuffel alles was wat je nodig had. Zelfs als je heel erg boos was en iets gedaan had wat eigenlijk mocht. Vroeger had ik over mezelf gezegd dat ik een softy was, maar nu zie ik in dat op zo'n moment tegen jou mopperen helemaal niet helpt.

Langzaam maar zeker draaide je weer bij en werden de boze peuterbuien minder. Je begon weer een beetje te spelen en kwam ook steeds vaker om een ‘grote knuf' vragen. Kusjes zijn dan weer niet zo jouw ding. Je geeft weleens een flinke pakkerd op mijn wang, maar roept ook regelmatig “mama, geen kuhuuuss” als ik je plat knuffel.

De baby in mama's buik wordt ook steeds meer een ding voor je. Zo krijgt Koekje regelmatig een aai en je zegt dat je van hem houdt. Ook snap je dat de kleine kleertjes die we kopen voor je broertje zijn en vertel je vaak dat je straks gaat helpen met knuffelen, eten geven en haartjes wassen. Dat laatste is vast een tactiek om de aandacht van jouw eigen coupe-ontploft te halen. Haren wassen vind je namelijk nog steeds verschrikkelijk en is iedere keer weer een groot tranendal.

Mag ik nog even zeggen dat ik ongelooflijk trots op je ben, knappe Erwt? Hoe je praat, hoe goed je al grote puzzels maakt en tot tien kan tellen. Als ik zie hoe lief je met je vriendjes en vriendinnetjes speelt, dan verander ik gewoon in een smeltend softijsje. Ik hou zoveel van jou.

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden