Categorieën Lekkere trek

Het recept voor de perfecte kwarkbol

‘Kwarkbol' is niet het meest sexy woord op aarde. Het doet zelfs een beetje af aan hoe ongelooflijk lekker deze snack is. En dat laatste is echt zonder dollen, dit fijne bakseltje komt namelijk gegarandeerd hoog op je favorieten-lijstje! 

Ingrediënten

De perfecte kwarkbol

  • 250 ml vanillekwark van bijvoorbeeld Optimel
  • 250 gram tarwebloem
  • 130 gram rozijnen
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder (of 1 eetlepel)
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra benodigdheden 

  • Cupcakevormpjes of bakpapier

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. First things first: verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de kwark, de eieren, het bakpoeder, de olie, het zout, het extract en de rozijnen door elkaar.
  3. Doe hier vervolgens de bloem bij en spatel flink door, zodat alles goed met elkaar mengt. Het wordt een plakkerig zootje, dus hierbij een tip van Flip: mix het niet met je handen.
  4. Doe het beslag in de cupcakevormpjes. Ik heb onwijs handige, zachte gevalletjes die je niet hoeft in te vetten. Als je gebruik maakt van een bakblik, moet je dat niet vergeten. Uiteraard kan je het ook gewoon bolletjes maken op bakpapier.
  5. Schuif de bollen voor 20 tot 25 minuten de oven in. Ze zijn goed als ze een mooi bruin kleurtje hebben.

Deze hoeveelheden bezorgen je ongeveer 8 tot 10 kwarkbollen. Helaas hoef je ze niet allemaal in een keer op te eten, je kan ze namelijk ook invriezen.

Geniet ervan!

Dit recept is gebaseerd op de oliebollen van Personal Body Plan.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden