Categorieën Baby spamhomepage

Zo houd je de uitgaven voor de baby uitzet in de hand!

Baby's hebben 1001 dingen nodig. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben er behoefte aan in de eerste paar weken van hun leven. Helaas kosten al deze spulletjes bij elkaar een klein vermogen. Met deze tips houd je de uitgaven voor de baby uitzet echter in de hand! 

1. Leen van vrienden en familie

Toevallig ben ik gezegend met een enorm grote schoonfamilie. Ons kleine Erwtje wordt voor mijn schoonouders kleinkind nummer 14. Er zijn dus al heel wat spulletjes in omloop die we gelukkig mogen lenen. Vooral met de kleertjes en wikkeldoeken ben ik heel blij, aangezien je er daar nogal wat nodig hebt.

2. Lang leve de Hema en Zeeman

De Prénatal is de hemel voor iedere zwangere vrouw. Ik kan er uren dwalen en me met de minuut gelukkiger gaan voelen. Totdat ik bij de kassa sta. Het is verbazingwekkend hoe snel de caissière ervoor kan zorgen dat je van je roze wolk af valt. Het is namelijk best een prijzige winkel. Leuk, maar prijzig. Gelukkig zijn er ook nog ketens als Hema en Zeeman. Ook zij verkopen geweldig veel babyspullen die net zo schattig zijn als bij de Prénatal, en gelukkig een stuk minder duur.

3. Bekijk de uitzetlijst kritisch

Nu ik eenmaal alles op de uitzetlijst gekocht heb, kom ik tot de conclusie dat best veel producten overbodig zijn. Zo hebben wij hoeslakens aangeschaft omdat die op de lijst stonden, maar ze zijn helemaal niet nodig bij het type matrasje dat we hebben. Bekijk daarom de uitzetlijst kritisch met een/jouw mama of vraag aan de verloskundige wat je nu echt aan moet schaffen. Dat scheelt een hoop onnodige uitgaven.

4. Lang leve Marktplaats

Zelf ben ik echt een ramp in het vinden van leuke spullen op Marktplaats, maar mijn schoonzus heeft daar haar hele kinderkamer gekocht voor nog geen € 100,-. En het is echt geen troep, want de meubels gaan al drie kinderen mee. Het kost je misschien wat tijd en geduld, maar als je goed je best doet, kan je voor heel weinig geld hele leuke en nuttige dingen kopen op deze website.

5. Merken zijn niet altijd beter

Als aanstaande mama ben je niet overal van op de hoogte, helemaal als je een handen-in-het-haar-moeder bent. Je koopt dan al snel de bekende merken, zoals bijvoorbeeld Pampers en Zwitsal, omdat dat eigenlijk het enige is dat je kent. Maar heel veel drogisterijketens hebben ook hun eigen producten. Zo schijnt de verzorgingslijn van Etos voor enorm zachte billetjes te zorgen en brengt Kruidvat de luiers gratis thuis als je voor meer dan € 50,- bestelt.

Heb jij nog meer tips om de uitgaven voor de baby uitzet beperkt te houden? Laat het dan weten in de comments!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden