Categorieën Baby spamhomepage

Waarom positiemode de hel op aarde is

Vol goede moed ging ik op zoek naar leuke positiejurkjes. De lente staat voor de deur en ik wil er, dik of niet, wel een beetje gezellig bij lopen. Maar daar denken de ontwerpers van positiemode duidelijk anders over. Man, man, man, daar wordt toch niemand vrolijk van? 

Beste positiemode-ontwerper,

Ik had er echt zin in. Gewapend met een kop thee en een flink budget ging ik achter mijn appeltje zitten om eens lekker los te gaan met shoppen. Jurkjes, rokken, vrolijke broeken, ik was er helemaal klaar. De munnies konden gaan rollen!

Een paasei uit de Margriet

Maar na 7 internetsites was ik het zat. Er bestaat gewoon geen leuke positiemode! Hoe knap het model ook is, ze ziet er altijd uit alsof ze zo uit de Magriet komt lopen. En je moet weten dat ik pas 26 ben. Zesentwintig. Dat betekent dat ik er dus nog minimaal 26 jaar niet wil uitzien als een oude taart. Waarom hebben jullie jurkjes allemaal van die weinig charmante lengtes? En wie verzint die eeuwige strik boven de buik? Als je zwanger bent, betekent dat toch niet meteen dat je door het leven moet als paasei?

Stréépjes

Als we dan toch bezig zijn, heb ik nog een puntje van kritiek. Al sinds dat een vrouw klein is, zeg maar nog een meisje, wordt haar ingewreven dat horizontale strepen dik maken. Zelfs Fredje van Leer zegt het, en als die het zegt, dan is het waar.

Wanneer het zaadcelletje van de man eindelijk de juiste weg heeft gevonden en er een mini-mensje in je groeit, word je als vanzelfsprekend nog dikker. Alhoewel wij, zwangere vrouwen, trots zijn op onze buik, hoeven we die niet per se te vergroten. Ik bedoel, Rico Verhoeven heeft ook geen horizontaal streepje nodig om aan te kunnen tonen dat hij breed is, nietwaar? Zo werkt het ook met zwangere vrouwen.

Wat schetst mijn verbazing? Zo'n beetje 90% van alle positiemode heeft een horizontale streep. WAAROM IN VREDESNAAM?! Het maakt niet alleen mijn buik groter, wat van mij overigens niet echt hoeft, maar ook mijn borsten, billen, heupen en benen. En laten dit net onderdelen van het vrouwelijk lichaam zijn die toch al de spuigaten uitlopen.

Jackpot

En dan nog iets. Moet het allemaal zo duur? Je weet, als positiemode-ontwerper, dat wij het kledingstuk maar enkele maanden dragen. Met een beetje geluk twee of drie keer, maar de kans is ook best groot dat het item dan allang niet meer modern is, waardoor het in de zak met oude kleding verdwijnt. Waarom dan 100 euro neer moeten leggen voor een beetje leuke broek? Of het dubbele voor een gezellige, zomerse jurk? Denk je dat het inrichten van een babykamer nog niet duur genoeg is?

Dus, hop hop, terug naar die tekentafel en je mag er pas achter vandaan komen als je een leuke, florissante kledinglijn hebt ontworpen zonder strikken en horizontale strepen! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden