Categorieën Baby spamhomepage

Waarom het jullie schuld is als ons kindje straks echt Erwtje heet

Op de dag van de ontdekking heb ik besloten dat de werktitel van ons kindje ‘Erwtje' zou worden. Toen wij erachter kwamen dat er een kleintje op komst was, was ze namelijk zo groot als een… juist, erwtje! Een plus een is nog steeds twee, dus haar nickname was al een feit. 

Nog steeds noem ik ons kleine wondertje Erwtje. Het is een stuk persoonlijker dan ‘het kind' of ‘de baby' en ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook al zo aan gewend ben, dan het niet eens opvalt. De dokters kijken me wel eens gek aan, maar dat deden ze ook toen ik vroeg waarom ik het vruchtwater niet hoorde klotsen, dus daar ben ik aan gewend.

Groen bolletje

Een tijdje geleden kreeg ik echter voor het eerst de vraag of ik ons kindje ook echt Erwtje ging noemen. Nu moet iedereen natuurlijk lekker doen wat ‘ie zelf wilt, maar voor de geboorte de naam al bekend maken, is niet iets wat wij op de planning hebben staan. Daarnaast had ik hier al eerder uitgelegd waar de naam vandaan kwam, dus de vraag kwam voor mij een tikkeltje uit de lucht vallen. Ik heb geduldig uitgelegd hoe het zat en dacht toen dat daarmee de kous af was. Dit was vast de enige persoon die hieraan dacht.

Ons kind, onze naam

Nee hoor, twee weken later vroeg weer iemand het aan me! Of we echt van plan waren onze baby straks Erwtje te noemen. Iets minder geduldig heb ik verteld dat het slechts haar werktitel is en dat ze na haar geboorte een hele andere, minstens net zo prachtige naam van ons krijgt. “Oh, gelukkig” was haar reactie daarop.

En ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar wel een beetje van stond te kijken. Sterker nog, ik werd er behoorlijk recalcitrant van. Als ik mijn baby Erwtje wil noemen, dan moet ik dat toch lekker zelf weten? Sowieso is het ons kind, dus ook onze naam. Ik ga er niet vanuit dat iedereen onze keuze straks mooi vindt, maar het lijkt me toch dat diegene wel het fatsoen heeft om zijn of haar (negatieve) mening voor zich te houden.

Om het misverstand voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen: nee, wij gaan ons kind geen Erwtje noemen. En als dat wel het geval is, komt dat doordat er zoveel mensen naar gevraagd hebben!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden