homepage

Voedingsdoek – wat zijn de voor- en nadelen?

Een tijdje terug postte ik op Instagram dat ik mijn voedingsdoek zo fijn vind en binnen een mum van tijd werd ik overspoeld met vragen. Hoe werkt een borstvoedingsdoek precies en wat zijn de voor- en nadelen van een voedingsdoek? Dat vroeg uiteraard om een blog waarin ik alles voor je op een rijtje zet.

Wat is een voedingsdoek?

Een voedingsdoek is een groot stuk langwerpige stof die tijdens het voeden je blote borst bedekt. Hierdoor kan je, indien gewenst, je kleintje heel discreet van verse melk voorzien. Door de flexibele ring bovenaan de doek heb je zicht op je baby en komt er ook voldoende frisse lucht binnen. De voedingsdoek maak je met een lint vast in je nek en hierdoor kan je de opening zo wijd of smal maken als je zelf wilt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een voedingsdoek?

Het grote voordeel van een voedingsdoek vind ik dat je altijd en overal je kindje kan voeden zonder dat je meteen een kleine striptease weggeeft. Ik vind het helemaal niet erg als ik vrouwen zonder doek zie voeden, maar zelf vind ik het fijner als ik mijn borst kan bedekken. Daarnaast zorgt het meteen voor minder afleiding bij je baby, vooral als je op een drukke plek zit.

Het nadeel is dat een voedingsdoek wel even wennen is. In het begin was ik echt aan het hannesen met de juiste positie van de doek en de grote lap stof. Lewis vond de stof om zich heen ook niet altijd fijn. Maar nu ik weet hoe ik hem comfortabel kan dragen, zijn alle betrokken partijen ontzettend tevreden.

Waar koop je een borstvoedingsdoek?

Er zijn verschillende soorten (internet)shops waar je een voedingsdoek kan aanschaffen. Zo vind je bij Bol.com een heel scala aan borstvoedingsdoeken. Actrice Carolien Spoor heeft een eigen merk, Lemej, dat ook mooie doeken verkoopt. Hier heb je echter een iets grotere portemonnee voor nodig.

Ik heb een doek gekocht bij Ilhama. Deze borstvoedingsdoeken zijn met de hand gemaakt, niet al te duur en ze hebben de leukste printjes en mooiste kleuren.

Maak jij gebruik van een borstvoedingsdoek?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden