Categorieën homepageZuchtjes wind

Trouwgeloften: wat ik tegen Wim zei toen we voor het altaar stonden

Vanaf het moment dat Wim mij ten huwelijk vroeg, wist ik het al: ik wilde mijn trouwgeloften zelf schrijven! Manlief was wat minder enthousiast, aangezien hij zo dyslectisch is als een deur. Uiteraard is het allemaal goedgekomen. Het werd zelfs een van de mooiste momenten van onze bruiloft! Nu we bijna een jaar getrouwd zijn, wil ik mijn woorden graag met jullie delen. 

Lieve Wim,

Door jou wordt alles mooier. Het is niet alleen de spreuk die bij onze bloemen hoort en die op onze trouwkaart staat, maar ook de zin die mijn leven met jou perfect weergeeft. Want door jou wordt ook echt alles mooier.

Jij bent het stukje noot in mijn pindakaas en het snippertje zout in mijn karamel. Jij bent het persoonlijke record op mijn lange afstandsloop en de rozijntjes in mijn havermout. 

Maar bovenal ben jij mijn lichtpuntje als het in mij te donker is om een hand voor ogen te zien. Jij bent mijn rots in de branding, degene die mij geleerd heeft om positief te blijven denken. Want als jij tegen mij zegt dat het wel goed komt, dan komt het ook echt goed. Toen ik het even niet meer wist, had jij allang een plan. En als ik iets te vieren heb, dan ben jij de eerste die de slingers ophangt. In de beloften die we vandaag maken, om van elkaar te blijven houden in voor- en tegenspoed, heb ik dan ook al het vertrouwen.

Jij bent het water en ik het vuur. Ik denk niet dat er stelletjes bestaan die meer van elkaar verschillen dan dat wij doen. De enige hobby die wij samen hebben is lekker eten, en zelfs dat mocht je het afgelopen jaar niet van me.

Voor sommige mensen zouden de verschillen de ultieme nachtmerrie zijn, maar voor ons zijn ze het perfecte recept. Hierdoor leer ik iedere keer weer van je. Zonder jou had ik nooit onze prachtige reis naar Amerika gemaakt, of last minute op het vliegtuig naar Dublin gestapt. Zonder jou had ik heel veel dingen niet gedurfd, die ik nu wel gedaan heb. Daarentegen had jij zonder mij nu niet de baas van een prachtige golden retriever met de naam Toeter geweest en niet elke week genoten van een lekker gluten-, vet-, koolhydraten- en smaakvrij hapje.

Ik bewonder je doorzettingsvermogen en je enthousiasme. Ik heb zelden iemand zo gelukkig gezien met zijn boontjes uit eigen tuin en ik was apetrots op je toen je op jouw eerste 10 km meteen een toptijd neerzette.

Jouw bijzondere, leuke, gekke en mooie eigenschappen zorgen ervoor dat ik iedere dag wakker word naast droomprins. Je bent oneindig lief, zorgzaam tot op het bot en de meest geweldige man die ik me kan wensen. Al deze prachtige eigenschappen zorgen ervoor dat ik inmiddels zelfs heb leren leven met jouw gebrek aan humor.

Lieve Wim,

Ik ben jou en Onze Lieve Heer dankbaar dat ik vanaf vandaag voor altijd jouw vrouw mag zijn. Ik hou van je tot de maan en weer terug.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden