homepage

Borsten tapen voor dummies – hoe het avontuur afliep

Eerder schreef ik over een van de vele ervaringen als volwassen vrouw. De een heeft iets meer impact dan de ander, dat geef ik toe, maar dit was er toch wel een van groot formaat, namelijk: hoe tape ik mijn borsten!? Voor een bruiloft wist ik een prachtige jurk op de kop te tikken, maar die had een open rug. BH's en andere attributen konden dus niet worden ingezet. Inmiddels is het jawoord gegeven en zijn mijn vrolijke vriendinnen voorzien geweest van een flinke laag tape. 

Om er zeker van te zijn dat het niet op een fiasco zou uitlopen, hield ik een week van tevoren een proefsessie. Niet helemaal all the way want zoveel tape had ik niet, maar genoeg om er vertrouwen in te hebben. Vanuit mijn bruidjes-appgroep (5 geweldig lieve meiden die ik heb leren kennen via de Fitgirlcode Guide. We hebben met die hele gids geen zak gedaan, maar het appen is megagezellig) kreeg ik de tip om ook plakkipfilets te gebruiken, zodat ik voor de gevoelige delen van een van de fijnste stukjes van het vrouwelijk lichaam geen tape hoefde te gebruiken.

Krakend op de foto

De open rug

Toen De Grote Dag eenmaal was aangebroken, ging ik druk aan de slag met de kipfilets, de tape en een schaar. In no time was ik veranderd in een krakend meisje, maar met boobies die lekker stevig op hun plek zaten. Eigenlijk werkte het tape als de brandweer, alleen het eraf halen van de beschermlaag was rampzalig. Het dubbelzijdige tape moest eerst worden uitgescholden voordat de anti-plakrand eindelijk los liet. Het fijne was wel dat de tape nu niet alleen aan mijn lichaam vast zat, maar ook aan de jurk!

Ik zweer dat ik tijdens het nemen van de bruidsfoto's af en toe een luid gekraak hoorde, maar ik heb gelukkig niemand ongerust naar mijn romp zien kijken.

En dat was twee

Voor overdag krijgt het tape dus een dikke tien, maar eenmaal ‘s avonds werd het in rap tempo tragisch. Toen het dansen eenmaal begon en het transpireren toenam, nam de stevigheid van het tape juist af. Eerst voelde ik mijn linkerborst loslaten en als snel gaf rechts er ook de brui aan. Dat was twee.

En de voorkant!

Omdat zowel de kipfilets als het tape ook aan mijn jurk geplakt zat, bleef alles redelijk op zijn plek zitten. De vorm van de jurk zorgde ervoor dat er geen side boozichtbaar was (mits ik heel wild zou dansen, maar in dat geval hoopte ik dat mensen me zouden weerhouden om zulke bewegingen te maken), maar als dat wel zou kunnen, was dit toch het moment geweest om alleen nog maar met m'n armen voor m'n borst(en) te lopen.

Voor herhaling vatbaar?

Als ik de jurk ooit weer aan wil (wat wel de bedoeling is, want het is een prachtding), zal ik weer aan de slag moeten met tape, maar dan neem ik niet meer die van de Hunkemöller. Ik denk dat die meer geschikt is voor het op z'n plek houden van de jurk, dan voor het verstevigen van de vriendinnen.

Edit: Bestaat vrouwvriendelijke tape voor borsten?

Naar aanleiding van mijn eerdere blog over borsten tapen, kreeg ik een doosje van Shaptape opgestuurd. Zij waren ervan overtuigd dat hun merk veel beter was dan de tape die ik uiteindelijk gebruikt heb.

Toen ik pakketje openmaakte vreesde ik een beetje voor mijn vriendinnen, want het leek op dat ouderwetse pleister-spul dat je ook in verbandtrommels op de sportclub tegenkomt. Maar niets was minder waar! Ze beloven silky, en dat was het ook. Het plakken was eenvoudig en het beschermlaagje kreeg je er ook makkelijk vanaf. Inmiddels ben ik 5 jaar en 2 kinderen verder (plus dik 2 jaar borstvoeding) dus mijn borsten hebben nog meer ondersteuning nodig dan in 2017.

Nou, dat kregen ze. Shapetape voelt zacht, maar is wonderbaarlijk sterk. Twee kleine nadelen: ik had er geen rekening mee gehouden dat borstvoeding geven heel lastig wordt als er tape overheen zit. En daarnaast moet je de Shapetape wel in een keer goed plakken. Als je het er namelijk afhaalt en op een andere plek wil plakken, pakt het niet meer goed.

*Een aantal artikelen uit deze blog heb ik gekregen. Uiteraard heeft dat mijn mening niet beïnvloed.

Gabriella

Bekijk de berichten

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden