Categorieën homepageZuchtjes wind

Social media & een goed zelfbeeld: niets is wat het lijkt

De mussen zijn de afgelopen weken al meerdere keren van het dak gevallen. Dit zorgt ervoor dat alle socialmediakanalen weer overspoeld worden met bikinifoto's, strandplaatjes en afbeeldingen van hippe vrouwen drijvend op een opblaaseenhoorn. Niets mis mee, tenzij jij er onzeker van wordt. 

Ik ben al bijna 3 jaar echt actief op Instagram en ik weet inmiddels hoe het werkt. Letterlijk niets is zoals het lijkt. Vroeger dacht ik altijd dat ik een betere camera moest hebben voor mooiere foto's. Daarna was ik ervan overtuigd dat ik een cursus nodig had en inmiddels weet ik dat er niets is dat Photoshop en Lightroom niet kunnen fixen.

Borsten en billen

Ernstig onbewerkt, maar ook ernstig gelukkig.

Op mijn Instagram vind je alleen foto's van Mae en een shitload aan eten, maar er zijn dus ook genoeg dames en heren die dit platform gebruiken om hun indrukwekkende lichamen te showen. De boobs en billen vliegen je om de oren en dat is ieders goed recht. Ik denk regelmatig: man, als ik zo'n kont had, trok ik nooit meer een broek aan.

Maar zoals ik al zei: niets is wat het lijkt. Ik moet de eerste vrouw op Instagram nog tegenkomen die een perfect ronde kont heeft als zij normaal gaat staan. De poses hebben namelijk 1 ding gemeen: ze zijn er allemaal op gericht om die kont, buik, borsten, rug of armen zo mooi mogelijk naar voren te laten komen. De juiste lichtbron, een kleine filter en een touch-up door middel van een programma doen de rest van het werk.

Nooit, maar dan ook echt nooit

Ik word blij van zulke foto's, omdat ik oprecht kan genieten van een prachtig lichaam en vrouwen die de motivatie hebben om te werken voor wat ze willen. Dat motiveert mij ook en als ik in de sportschool sta, doe ik regelmatig een extra sessie omdat ik die plaatjes in mijn hoofd heb.

Maar nooit, en dan bedoel ik echt nooit, laat ik mijn zelfbeeld negatief beïnvloeden door wat ik op social media zie. Ik weet namelijk wat er voor nodig is om een mooi Instagram plaatje te maken en hoe ver dat van de realiteit staat.

Mocht je de volgende keer weer van slag raken van een foto, besef je dan dat het allemaal niet zo echt is als het lijkt. De echte realiteit zie je alleen in de spiegel en hopelijk zie je dan hoe mooi je bent! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden