homepage

Waarom jaloers gedrag jouw geluk in de weg staat

De kans is groot dat je het woord ‘jaloers' koppelt aan het meisje dat de telefoon van haar vriendje controleert. Of aan de dreun die een jongen verkoopt aan de gast die met zijn vriendin aan het flirten is. Wat je misschien niet weet, is dat jaloezie veel verder gaat dan dat. Het bepaalt namelijk bewust of onbewust een groot deel van jouw geluk. Stop dus met jaloers gedrag!

Als je mijn blogs een beetje volgt, heb je misschien wel gemerkt dat ik de laatste tijd erg bezig ben met het veranderen van mijn mindset. Zo probeer ik mijn angst onder controle te houden en leer ik steeds vaker om nee te zeggen. Het aanpakken van mijn jaloerse gedrag wordt mijn volgende uitdaging!

Wat zit je dwars?

Gelukkig is het absoluut niet zo dat ik met een verrekijker in de bosjes ligt om te kijken wat Wim allemaal uitspookt. Nee, mijn ‘jaloerse gedrag' uit zich meer in het vergelijken wat andere mensen hebben en wat ik zelf bezit. Hoe kan het nou dat zij wel 4 keer op vakantie kunnen en ik niet? Waarom groeit haar account veel harder, terwijl haar foto's lang niet zo mooi zijn? Welke mensen lezen haar blogs nou? Zo leuk zijn ze helemaal niet. 

Toen ik erachter kwam dat ik dit soort dingen regelmatig dacht, vroeg ik mezelf maar 1 ding af: girrrrlll, wat zit jou dwars!? 

Onzekerheid is de oorzaak van dat jaloerse gedrag

Ik keek goed naar de momenten waarom die nare gedachten omhoog kwamen en ontdekte dat het kwam omdat ik mezelf continu vergeleek met anderen. Waarom scoorde/fotografeerde/schreef ik niet zo goed als die ander? Het jaloerse gedrag komt dus eigenlijk gewoon voor uit onzekerheid en wat eigenlijk nog veel erger is, het bepaalt een gedeelte van mijn geluk!

Omdenken

Sinds ik de connectie heb gemaakt tussen mijn jaloerse gedachten en mijn onzekerheid, ben ik actief aan de slag gegaan met omdenken. Iedere keer als ik een jaloerse gedachte heb, draai ik hem om. In plaats van ‘Ze heeft haar succes alleen maar te danken aan die bikinifoto's' denk ik nu ‘Wat ontzettend goed dat zij deze prachtige foto's deelt'. 

De allergrootste winst die ik hiermee behaal, is dat ik niet constant negatief bezig ben. Sterker nog, door deze vorm van omdenken ben ik super vaak enorm positief bezig! 

Herken jij dit gedrag en denk jij ook vaak iets negatiefs, terwijl dat helemaal niet de bedoeling is? Kan je aan de slag met deze vorm van omdenken? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden