Categorieën Baby spamhomepage

Het babynieuws is bekend… maar wat nu?!

Wauw, even serieus. Zoveel leuke reacties?! Dat had ik dus echt niet verwacht. Natuurlijk zijn Wim en ik heel blij met Erwtje en ook de opa's, oma's, ooms en tantes staan te springen (op zich is dat met mijn schoonfamilie pretty much de helft van regio Rijnmond), maar dat er nog meer mensen stonden te stuiteren, hadden we niet kunnen bedenken. 

De vraag of ik nu dan ook veel babyblogs ging schrijven, lag dus voor de hand. Sterker nog, ik heb hem tientallen keren gekregen. Voor mij is dat goed nieuws, want dat betekent dat jullie me na mijn trouwserie voor UrbanChicks nog niet zat zijn. Vooraf had ik ook enorm veel inspiratie. Al die uren dat ik boven de wc hing, heb ik hele epistels bedacht die ik sowieso op internet ging gooien als het nieuws eenmaal bekend was.

De 16-weken echo

Ik zou vertellen dat het echt niet altijd even leuk was om zwanger te zijn en dat er ook heel veel nadelen aan kleefden. Maar ja, de misselijkheid is voor 80% verdwenen en na op de laatste echo een compleet gezond mensje te hebben gezien, ben ik langzaam op een roze wolk beland. Opeens lijk ik de ellende van de eerste 3,5 maand te zijn vergeten. Ja, natuurlijk was het overgeven niet leuk, maar het is wel voor het goede doel. En oké, de godganse dag trek hebben in filet American gaat vervelen, maar wil je het risico lopen dat je het wel eet en dat het dan verkeerd afloopt? Nou dan.

Eten, eten en nog meer eten!

Op zich gaat nu het ook nog best goed met de pregnancy cravings, hoor. Manlief kwam direct na het nieuws aanzetten met 3 potten augurken, maar die waren niet nodig. Het gekste wat ik tot nu toe heb gedaan, is op zondag om 22:00 uur een ovenkroket met een flinke klodder ketchup naar binnen geschoven.

De eerste paar weken was het overigens wel wat lastiger. In de vakantie had ik een lijst gemaakt met fysieke doelen die ik wilde behalen, maar die kon dus de prullenbak in. Het gevolg van mijn verdwenen motivatie was dat ik alles at waar ik trek in had. Daarnaast kon ik door de misselijkheid amper sporten dus al snel was ik 3 kg aangekomen. Gelukkig ging door het kreunen van de weegschaal de knop om en ben ik die kilo's inmiddels ook weer kwijt. Nee, niet door te lijnen, maar wel door meer te wandelen en beter op mijn eten te letten.

Echo's

Vanmiddag staat er weer een echo op het programma en ik kijk er nu al naar uit. Ik ben benieuwd of de roze wolk waar ik me op bevindt, nog groter kan worden!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden