Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: baby's eerste kerst en kwebbelen tot je een ons weegt. 

Lief Erwtje,

Je eerste kerst zit erop! Voordat ik het wist, had je je kerstoutfitjes aan en zaten we met z'n allen rond de kerstboom. Alhoewel je nog weinig benul had van wat er in je cadeautjes zat, vond je het uitpakken mega bijzonder. En ik ook. Stiekem heb ik die dagen vaak met natte ogen naar je gekeken. Het was gewoon de allereerste kerst met mijn knappe guppie.

Kijk d'r nou chillen.

En vlak daarna kwam oud & nieuw. Je bent natuurlijk geen waanzinnige slaper, dus ik hield m'n hart vast voor alle knallen. Rond 22.00 uur werd je even wakker doordat papa dacht dat het verstandig was om een knetterend glitterding onder je raam af te steken, maar toen het echte geweld begon, sliep je rustig door. Normaal gesproken word je al wakker als ik mijn panty op de grond laat vallen, dus je begrijpt vast dat ik enorm verbaasd was. En diep gelukkig, dat natuurlijk ook.

Een week voordat je deze nieuwe mijlpaal van 8 maanden bereikte, gebeurde een wonder. Je sliep voor het eerst klokje rond! Van 19.30 uur tot 07.30 uur had je je oogjes dicht en lag je tevreden te knorren. Je vader en ik hebben wel een miljoen keer gekeken of je het nog deed, zo gek vonden we het dat je nog lekker sliep. Tijdens de dag die volgde, gebeurde er nog iets geks: je begon opeens te kwebbelen. In plaats van losse kreetjes, kwamen er nu vrolijke wauwel geluidjes uit je mondje. En ze bleven komen, want sindsdien heeft je snoet niet meer stil gestaan.

Je groeit dus als kool en je ontwikkelt je als een malle. Zo besloot je opeens even te gaan staan tegen de leuning van de bank, at je je eerste spruitjes en vond je ze ook nog eens lekker en vind ik je regelmatig op handen en voeten in bed. Kruipen of tijgeren doe je dan weer niet. Volgens mij vind je het wel prima dat je overal heen gebracht wordt.

Lief knorretje, ik ben zo benieuwd wat er volgende maand weer komt! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden