Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: hieperdepiep hoeraaaaa!

Lief Erwtje,

Vandaag ben je drie jaar geworden. Hieperdepiep hoeraaaa! Jeetje, wat had jij zin in je verjaardag zeg. Oma had een prachtige aftelkalender voor je gemaakt en je wist dus precies hoeveel nachtjes je nog moest slapen voordat het jouw grote dag was. Ook had je al helemaal bedacht wat je graag wilde hebben en er was een ding wat absoluut niet mocht ontbreken: taart.

Het is vandaag jouw eerste verjaardag met je kleine broer aan je zijde en dat maakt hem voor mij extra bijzonder. Ik ben nu mama van twee, maar jij bent degene die mij moeder heeft gemaakt. Door jou weet ik pas echt wat intens verliefd zijn op je kind betekent, dat het mogelijk is om je zorgen te maken over dingen als ‘maar wat nou als ze alleen naar de stad wil als ze 16 is' en hoe het voelt om absurd trots te zijn op een eerste drol in de wc of een tekening die binnen de lijntjes is gekleurd.

Iedere moeder zegt dit over haar kind dus wellicht is het cliché, maar ik doe het toch gewoon: wat ben jij een bijzonder, mooi, zorgzaam, lief, knap en rebels meisje. Als er een kindje valt, geef jij snel een knuffel maar laat (vooral thuis) ook het kaas niet van je brood eten. In de eerste jaren van je leven was je een mama's kindje, maar nu zijn papa en jij vier handen op een buik. Je windt hem moeiteloos om je vinger en je speelt het liefst de hele dag door tikkertje en verstoppertje.

Sinds de lockdown ben je op veel gebieden ontzettend ontwikkeld. Je kletst de oren van ons hoofd en alhoewel dat niet altijd even verstaanbaar is, laat het wel zien hoeveel je eigenlijk al weet. Puzzelen vind je steeds leuker worden en knutselen maakt je ook dolgelukkig. Alleen dat zelf spelen vind je maar stom.

Liefste Mae, knappe grote zus en geweldig blije kletskous. Gefeliciteerd met je derde verjaardag. Ondanks dat we het niet uitgebreid kunnen vieren, gaan we er toch een geweldig groot feest van maken. Papa, mama en Lewis houden onwijs veel van jou.

Hele dikke kus,

mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden