homepage

En weer een principe overboord. Lang leve het ouderschap!

Wil je snel van je principes af? Hecht je weinig waarde aan je overtuigingen en heb je er geen moeite mee deze zonder blikken of blozen overboord te gooien? Word dan papa of mama. Voordat je het in de gaten hebt, doe je alles wat je eerst zo verafschuwde. En dat zonder ook maar 1 keer met je ogen te knipperen. 

De eerste 3 principes was ik al snel kwijt

Ik hoor het mezelf nog zeggen: ik begin niet aan een speen, dat moeten we d'r daarna alleen maar weer afleren. Na 10 dagen had ik een verweekte pink en dreigde m'n elleboog voor altijd in die vreemde hoek te blijven staan. Dezelfde dag stond Wim met z'n peen-en-uien-gezicht de speen van De Blije Doos uit te koken.

Zo ging het ook met slapen op onze kamer. Vanaf dag 1 zou Mae gewoon lekker in d'r eigen bedje slapen, dan had ze dat ook direct onder de knie. Uiteraard tolereerde onze kleine prinses dat niet en geef haar eens ongelijk. Ze kwam vanuit een heerlijk warme buik zo in een koud, groot bed terecht. Na 3 nachten kwamen we op het briljante idee om haar in de reiswieg op onze kamer te laten slapen en konden we zelf ook weer een uurtje pakken.

Het laatste principe van de drie gooide ik na een maand uit het raam. Toen er na 4 weken bloed, zweet en tranen echt geen moedermelk meer tevoorschijn kwam, besloot ik ermee te stoppen en over te stappen op flesvoeding. Ik wilde het zo graag, maar het ging echt niet meer. En daarmee ging dus ook het principe ‘ik geef mijn kind gewoon borstvoeding' overboord.

Zo leer je nog eens wat

Een tijdlang ging het goed. Hoe ik het moederschap in mijn hoofd had, kwam aardig overeen met de werkelijkheid. Totdat Mae wat betreft slapen de handdoek in de ring gooide. Sleep is for the weak, om het zo maar even te zeggen. Nachtenlang zat ik naast haar ledikant duimen te draaien tot onze diva weer in slaap viel. Op een gegeven moment was het vlees zo zwak, dat we besloten haar in bed te nemen. Niet de hele nacht, maar lang genoeg om haar in slaap te laten vallen.

De eerste keer schaamde ik me er zelfs een beetje voor, maar al snel kon iedereen me wat en zag ik ongeveer 1% van mijn wallen weer vertrekken. Dat was me ook wat waard! En zo leer je weer eens wat over het ouderschap. Je kan een miljoen principes hebben, maar als je kind besluit dat ze wat anders wilt, heb je toch pech.

Tot nu toe staat alleen mijn suikervrije opvoeding nog overeind. Aan welke principes heb jij vastgehouden en welke liet je al snel varen? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden