Categorieën Baby spamhomepage

De eerste vakantie van Mae – burgelijk genieten in Hattem

Ik hou van vakanties in Nederland. De heerlijk kneuterige vakantiehuisjes, overzichtelijke vakantieparken en wandelen met Toeter in de bossen. Natuurlijk is het avontuur opzoeken in het buitenland ook gaaf, maar wat was ik blij dat ik voor de eerste vakantie van Mae gewoon lekker in Nederland bleef. 

We hadden een zespersoons huisje geboekt op De Leemkule, een van de vakantieparken van Molecaten. Het park ligt midden op de Veluwe, met heel veel wandel- en fietsroutes in de directe omgeving. Daarnaast was er voor Mae een zwembad en een speeltuin, kon manlief zijn hardloop-hart ophalen in de bossen en kwam ik tot rust op een van de fijne tuinstoelen. De vakantie was 9 maanden van tevoren geboekt (ik hou van plannen, zoals je misschien wel weet) dus tegen de tijd dat het zover was, had ik de complete plattegrond en alle faciliteiten uit mijn hoofd geleerd.

Bij burgerlijk gedrag horen spelletjes.

Ik heb m'n wagen volgeladen

We hadden al snel door dat we niet alles in 1 auto vervoerd kregen. Sterker nog, zelfs met alleen het inpakken van Toeter, Wim, Mae en de buggy had ik al een probleem! Gelukkig was mijn papa zo lief om achter ons aan te tuffen en hoefde Wim niet achter te blijven.

Na eerst voor het verkeerde park te hebben gestaan (ik geef niemand de schuld, maar manlief had het adres in de TomTom gezet), kwamen we na 1,5 uur aan op plaats van bestemming. We kregen een prachtig en beschut huisje toegewezen en ik was direct in m'n element. Een uur driftig schoonmaken en uitpakken verder, was ons tijdelijke onderkomen schoon en stond alles op z'n plek. Toeter was dolgelukkig met zijn 6 meter lange lijn en mega tuin en plaste er lustig op los. Mae keek even de kat uit de boom, maar besloot daarna dat ze dit wel kon waarderen.

Helemaal zen

In de 7 dagen dat we er waren voelde ik alle stress van het afgelopen jaar van m'n schouders glijden. We wandelden, aten lekkere dingen, deden tukjes en gingen zo vaak mogelijk zwemmen. Er dobberden in het binnenbad heel wat oude dametjes rond die Mae allemaal in haar bolle wangetjes wilden knijpen. Zolang mijn kleine Erwt in de belangstelling staat, vindt ze alles goed dus ook deze aandacht liet ze breed lachend over zich heen komen.

We zijn nog een dag naar Zwolle geweest om te winkelen en ook dat was geslaagd. Een tikkeltje koud was het wel, maar de stad is erg gezellig en er zitten super veel leuke lunchtentjes. Zuslief kwam nog 2 dagen langs en toen besloten we (een takke-end) naar Epe te fietsen om de ezelboerderij te bezoeken. Het fietsen was een groot succes (daarover later meer), maar die arme ezels.. Ze keken zo ongelukkig dat ik ze met veel liefde allemaal mee naar huis had genomen. Wim besloot, nadat hij mij tegen Mae hoorde zeggen: ‘Kijk, daar staat papa in de wei', echter in staking te gaan en toen moest ik ze daar maar achterlaten.

We hebben zo genoten van de Nederlandse schoonheid dat we aan het einde van de zomer weer een weekje in ons eigen land op vakantie gaan. Dit keer is Vaals aan de beurt. Alle tips over dit Zuid-Limburgse dorp zijn welkom!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden