homepage

Deze 6 hotspots in Aken MOET je bezoeken!

Misschien ligt het aan mijn vakantie flow, aan het heerlijke zonnetje of aan aalll die lekkere dingen die je er kan eten, maar ik ben fan geworden van Aken. Wat vind ik dat een fijne stad! Dit Duitse pareltje net over de grens bij Vaals is te klein voor een heuse citytrip, maar als je er in de buurt bent, dan moet je deze 6 hotspots in Aken zeker bezoeken!

1. Nobis

Je vindt er 1 in Vaals zelf, maar in Aken struikel je bijna over alle Nobis vestigingen. Deze konditorei keten verkoopt de lekkerste gebakjes en overheerlijke cappuccino's. Daarnaast is het ook helemaal niet duur. Voor 2 mega gebakjes, 1 nog grotere chocoladecroissant en 2 koffie waren we nog geen 8 euro kwijt. Als je niet zo ‘zoet' bent, dan zijn de belegde broodjes ook een absolute aanrader. 

Heerlijk smullen bij Nobis

2. De Dom

De Altstad is het meest sfeervolle stuk van Aken en hier vind je ook de Dom. Deze bisschoppelijke kerk is rond 800 gebouwd en heeft in de loop der jaren flink wat moeten doorstaan. Zo is hij in die tijd bijna helemaal verwoest geweest en zijn er de nodige verbouwingen geweest toen er besloten werd een gedeelte bij de Dom te betrekken. Desalniettemin is het een van de meest indrukwekkende kerken waar ik ooit geweest ben. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik een traantje moest wegpinken toen ik een kaarsje opstak.

3. HANSwurst

Je moet weten dat ik weinig buitenlandse gerechten lekkerder vind dan curryworst. De kans is groot dat je me nu een enorme cultuurbarbaar vindt, maar aan dit gerecht kleven zoveel goede herinneringen en aangezien ik een enorme liefde voor Duitsland heb, is het echt match made in heaven. De variant van HANSwurst was er weer 1 om je vingers bij af te likken en ik vind dit gezellige restaurant dan ook zeker een aanrader om eens te bezoeken. Voor de liefhebbers: er is ook een vega versie! 

4. Adalbertstraße

Eigenlijk was het niet de bedoeling dat we gingen winkelen, maar toen Mae besloot een tukje te gaan doen, kon ik net zo goed even deze fijne en uitgebreide winkelstraat induiken. Het resultaat: 1 geweldige broek en 3 paar schoenen. Niet alleen voor mij, ook Mae en Wim hebben een paar gekregen. Daarna hebben we op het terrasje voor Elisenbrunnen, een kunstig Romeins bouwwerk waar warmtebronnen boven de grond komen, een heerlijk ijsje gegeten. En dat allemaal terwijl Mae nog steeds genoot van haar slaapje. 

5. Villa Kunterbunt

Dit is echt de allerleukste kinderwinkel van Aken, misschien zelfs wel van heel Duitsland! Ik had alles wel mee willen nemen. Ze hebben veel houten spulletjes, zoals autootjes en een waanzinnig groot poppenhuis, maar ook prachtige poppen en zachte knuffeltjes voor de allerkleinsten. Voor Mae kocht ik een tinnen serviesje, waar ze onwijs veel mee speelt.

6. Denn's Biomarkt

Duitsland is op het gebied van vegan en biologisch eten een stuk verder dan wij hier in Nederland. Veel ketens zoals DM en dus Denn's Biomarkt verkopen plantaardige producten die niet eens zo heel duur zijn. Natuurlijk betaal je er wel iets meer voor, maar dingen als verzorgingsproducten of droge ingrediënten zijn een stuk goedkoper dan in onze eigen winkels. Ik heb dan ook flink ingeslagen! 

Mocht je in de buurt zijn dan is Aken zeker een aanrader. We hebben genoten van de prachtige oude binnenstad, het lekkere eten en de fijne sfeer!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden