Categorieën Baby spamhomepage

4 baby items die heel duur maar ook heel noodzakelijk zijn

Je hoort altijd dat een baby uitzet aanschaffen kostbaar is. En in zekere zin is dat ook zo, aangezien je enorm veel in een keer moet kopen. Maar als je goed op de kleintjes (you see what I did there?) let, valt het best mee. Er zijn echter dingen die heel duur zijn en waar je simpelweg niet onderuit komt. 

1. Kinderwagen

De tandjes, het lijkt wel of die dingen van goud worden gemaakt. En ze bestaan ook uit zoveel verschillende onderdelen. Je hebt namelijk niet alleen de wagen zelf nodig, maar ook een ligbak voor als ze nog klein zijn, een zitje wanneer ze wat ouder worden en bekleding omdat het anders wel wat fris is aan de benen. Daarnaast is het handig als de Maxi-Cosi er op past, dus tussenstukjes zijn ook gewenst.

Omdat onze blije golden retriever ook na de geboorte van Erwtje moet worden uitgelaten, kwamen wij niet weg met een snel en soepel stadsgevalletje. We zijn dus veroordeeld tot een stevig exemplaar die zelfs na een beuk van Toeter nog overeind blijft staan. Eindstand: een (overigens prachtige) Nuna Ivvi van ruim duizend euro.

2. Matrasje

Eerst werd ik verliefd op een schattig rond wiegje, toen zag ik een knap ovalen gevalletje. Gelukkig had ik snel door dat ze daar met een maand of wat wel uitgegroeid was, dus het werd een heel mooi wit ledikantje die op zich nog niet eens zo heel duur was. Maar met alleen een bedje kom je niet zover, aangezien zo'n houten plank niet lekker ligt. Daar moest dus een matrasje op. Na het urenlang doorspitten van de Consumentengids heb ik een exemplaar gevonden die zo veilig is dat zelfs de meest paranoia moeder haar kind daar nog op durft te laten slapen. Het enige minpuntje is wel dat hij rond de € 150,- kost.

3. Dekentjes

Inmiddels heb ik ontdekt dat de Prénatal-uitzetlijst wellicht niet helemaal een eerlijke weerspiegeling is van wat je daadwerkelijk nodig hebt. Jammer dat ik daar pas achterkwam toen ik al een voorraad dekentjes voor een compleet weeshuis had ingeslagen. Omdat de wollen versies net iets mooier waren dan de fleecemodellen, waren we rond de € 50,- per deken kwijt, en dat keer 3…

4. Positie- en voedingskleding

Het is niet iets wat je baby draagt, maar wel waar hij (of in ieder geval jij!) wat aan heeft. Ik vind dan ook dat positie- en voedingskleding prima in dit rijtje thuishoort. Neem bijvoorbeeld een voedingsbh. Daar betaal je al snel € 30,- voor en je draagt ze maar een paar maanden. Hetzelfde geldt voor alle broeken (rond de € 40,-) en voedingstops (al snel € 20,-) die je moet aanschaffen. Al twijfel ik wel nog over het stoppen met dragen ervan na mijn zwangerschap…. Stiekem druk ik misschien wel 1 broek achterover voor als ik straks weer sushi kan eten.

Deze 5 tips zorgen er echter voor dat je de uitgaven van je baby uitzet ook nog een beetje in de hand kan houden! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden