Categorieën Baby spamhomepage

3 tips om vreetbuien te voorkomen tijdens de zwangerschap

Vroeger, toen er nog geen klein Erwtje in mijn buik groeide, had ik een ijzersterke discipline als het op eten aankwam. Ik wist precies wat ik wel en niet wilde eten, wanneer ik wat kon snaaien op feestjes en wanneer ik mijn mond weer dicht moest houden.

Maar sinds ik zwanger ben, lijkt het hek af en toe van de dam. Soms heb ik zoveel trek. En dan ook meteen de godganse dag. Momenteel zit ik weer in een flow waardoor ik helemaal nergens zin in heb, maar de dokter zei dat dat vanzelf verandert als Erwtje wat meer naar beneden is gezakt.

Voordat ik straks weer in de eeuwig durende ‘ik-heb-trek-in-m&m's-oh-nee-het-moet-toch-een-kroket-met-ketchup-worden-cirkel beland, heb ik alvast de 3 beste tips voor mezelf, en voor jou, op een rijtje gezet.

1. Eat, you woman!

Dit dus.

Helemaal geen lekkere dingen eten, werkt niet. Deze vreetaanvallen zijn namelijk van een hele andere orde dan wanneer je gewoon op je voeding let. Als je tijdens je zwangerschap aan een boterham (of 6) met hagelslag denkt, dan verdwijnt dat beeld pas uit je hoofd als je het ook daadwerkelijk hebt gegeten. Daarom moet je jezelf af en toe toestaan om wat lekkers te eten. Niet dagelijks, maar wekelijks genieten van snoepjes, chocolade of chips kan geen kwaad. Sterker nog, ik weet zeker dat soms snoepen ergere attacks voorkomt.

2. Hou wat achter de hand

Als je aan iedere snaai-aanval toegeeft, dan kom je tijdens je zwangerschap zo 20+ kilo aan. Laatst hoorde ik een verhaal over een zwangere dame die vanaf het eerste moment iedere dag een reep chocolade at. Ik weet niet eens of het dan nog lekker is, maar ongezond is het sowieso. Zij zeulde na 40 weken dan ook 32 kilo extra met zich mee. Je kan in dat geval borstvoeding geven totdat je kleine 18 is, maar die kilo's krijg je er echt alleen af als je heul hard sport en heul goed op je eten let.

Hou daarom wat achter de hand voor als je jezelf echt niet kan beheersen. Bij trek in zoet doet een frisse appel het goed en wanneer je echt iets hartigs wilt eten, kan je altijd een plakje kipfilet (al dan niet op een speltcracker of rijstwafel) naar binnen proppen. Ook een goed idee: eiwitten! De kans is groot dat je na een flinke kom kwark of twee gekookte eitjes vol zit en geen trek meer hebt.

3. Zorg voor afleiding

De grootste waist killer is verveling. Zodra ik ga zitten om even bij te komen van een drukke dag, krijg ik trek. Ook wanneer ik achter mijn laptop kruip, kan het zomaar zijn dat ik spontaan de zakken Lays chips voorbij zie vliegen. Het enige wat daar dan tegen helpt, is afleiding. Meestal ga ik een blokje om met Toeter of aan de slag met het redigeren van teksten. Hierdoor gaat de tijd veel sneller en ben je zo weer toe aan je volgende maaltijd!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden