Categorieën Baby spamhomepage

25 x waarom het geweldig is om zwanger te zijn

De eerste paar maanden was zwanger zijn echt mijn hobby niet. Ik was misselijk, moe, vond het lastig om mijn mond te houden en stiekem was ik ook gewoon een klein beetje bang. Hallo, het is echt niet niks hoor! 

Inmiddels ben ik aan het idee gewend en is de misselijkheid ook verdwenen. Ik begin er steeds meer de lol van in te zien en ik geniet me het apelazarus. Deze 25 dingen zijn bijvoorbeeld fantastisch aan zwanger zijn.

  1. Je ontdekt opeens allerlei nieuwe smaken. Nooit geweten dat een kroket met tomatenketchup zo intens lekker kon zijn.
  2. Er groeit een mensje in je wat heel de dag gezellig aan het schommelen is. Niets zo leuk als met een kopje thee op de bank genieten van een trappelend meisje.
  3. Je bent nooit meer alleen en zo voelt dat ook letterlijk. Je draagt altijd iemand met je mee.
  4. Free stuff everywhere! Blije doos hier, gratis speentje daar. Als je zwanger bent, gaat er een complete gratis wereld voor je open.
  5. Het is niet gek als je midden op de dag even op de bank gaat liggen om een dutje te doen.
  6. Nu ze niet meer pijn doen, ben ik als een beer zo trots op mijn boobies. 6 maanden geleden vielen ze in een wijdvallend shirt niet eens op en nu zou Pamela jaloers op me zijn.
  7. Datzelfde geldt overigens voor mijn billen. Ik kan trainen tot ik een ons weeg, maar zo mooi rond als dat ze nu zijn, had ik ze waarschijnlijk nooit gekregen.
  8. Je krijgt cadeautjes. Oké, technisch gezien zijn ze niet voor jou maar voor je kindje, maar jij mag het cadeaupapier eraf halen en dat is ook heel leuk.
  9. Mensen doen opeens heel voorzichtig met je en vragen hoe het gaat. Op verjaardagen zetel je op de zachtste stoel en je hoeft geen shotgun meer te roepen om voorin de auto te kunnen zitten.
  10. Je bent 9 maanden lang niet ongesteld. Dat je het daarna 6 weken achter elkaar bent, vergeet ik nu voor het gemak even.
  11. Je gaat een kindje op de wereld zetten. Natuurlijk, die bevalling is geen feestje, maar als alles goed gaat, heb je daarna gewoon je eigen mini-me in handen. Hoe waanzinnig gaaf is dat?
  12. Je hebt een excuus om te shoppen tot je erbij neervalt. Er moet namelijk heel wat gekocht worden voor het kleine wondertje.
  13. Uiteten gaan in positiekleding is geweldig! Je hoeft je niet meer te ergeren aan dat rokje wat gaat knellen na een heftig hoofdgerecht, je buik heeft immers toch alle ruimte al door die zwangerschapsmaillot.
  14. Eigenlijk is positiekleding sowieso geweldig. Nooit meer last van een koude rug of een riem in je buik.
  15. De eerste keer kwam manlief thuis met drie potten augurken, maar daarna nam hij ook regelmatig lekkere dingen mee. Misschien was er sprake van een vleugje eigen belang, maar toch, lief (en lekker!) was het wel.
  16. Je voelt je op een hele gekke manier sexy. Misschien ligt het aan je groeiende borsten of aan je goedgevormde kont, maar alle jurkjes staan geweldig en dat straal je ook uit.
  17. Je beseft je opeens dat je lichaam een topprestatie neerzet: het maakt een mens. Sterker nog, JIJ maakt een mens! Door wat jij doet en laat, kan er in jou een klein mensje groeien. Hoe bizar en tegelijkertijd fantastisch is dat?!
  18. Je hebt meteen een goed excuus om het huis opnieuw in te richten. Er moet immers ruimte gemaakt worden voor een box, een wipstoel en een… baby!
  19. Overal kan je het excuus ‘ja, maar ik ben zwanger.' voor gebruiken. Reageer je een keer kribbig? Wilt je man je voeten niet masseren? Vraagt iemand hoe het kan dat je nog plek hebt voor een toetje? Die vijf woorden zeggen meer dan genoeg.
  20. Heel hard huilen bij All You Need is Love of Puur Geluk? Het mag, want je bent zwanger!
  21. Dit geldt overigens ook voor de Nuonreclame, een schattige Prénatalbaby of een zielig hondje op tv.
  22. Je hebt altijd iets leuks om naar uit te kijken. Ik heb bijvoorbeeld een bloedhekel aan de maand januari (alle feestelijkheden zijn achter de rug, het weer is somber) en nu met Erwtje in mijn buik, is het opeens een stuk beter te verdragen.
  23. Het brengt jou en je partner een stuk dichter naar elkaar toe. Jullie hebben immers samen iets gemaakt.
  24. Je hoeft heel veel dingen niet meer te doen. Zwaar tillen? Mag niet (dit is overigens een fabeltje, maar dat weten heel veel mannen niet). De kattenbak verschonen? Gaat niet. De tuin doen? Kan niet.
  25. Vanaf 22 weken leert je kindje smaken onderscheiden. Dat is ook het moment om alle smaken van Tony's Chocolonely uit te proberen zodat je kleine later niet eenkennig wordt.
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden