Categorieën Baby spamhomepage

12 redenen waarom nesteldrang verschrikkelijk is

Nu ik tegen het einde van mijn zwangerschap aan hik, slaat de nesteldrang toe. Manlief is er heel gelukkig mee, want het huis heeft er nog nooit zo blinkend en stralend uitgezien. Ik word er echter doodongelukkig van en wel om deze 12 redenen. 

  1. Wel of geen nesteldrang: schoonmaken is nog steeds verschrikkelijk. Het zal nooit mijn hobby worden, of ik nu schoonmaak omdat mijn hormonen door mijn lichaam gieren of omdat het gewoon nodig is.
  2. Je poetst niet makkelijk je plintjes als er een kindje met haar handjes op je blaas drukt en haar voetjes achter je ribben probeert te wroeten.
  3. Het is heus niet leuk om al die tijd blij te zijn met je kinderkamer, maar dan met het einde in zicht toch te gaan twijfelen over de kleur.
  4. Maar ja, twijfel of geen twijfel: jij mag niet meer verven (want: een hele berg gevaarlijke stoffen) en manlief vertikt het, aangezien hij geen last heeft van nesteldrang.
  5. Je hebt de babykleertjes ondertussen al zo vaak gewassen en opnieuw opgevouwen dat ze bijna vaal beginnen te worden.
  6. En het nieuwe raakt er stiekem ook wel een beetje af, waardoor je nog meer kleertjes koopt. Die overigens ook een stuk duurder zijn dan de exemplaartjes die je aan het begin van je zwangerschap kocht.
  7. Nesteldrang is dus eigenlijk enorm slecht voor je portemonnee. En trouwens ook een klein beetje voor je relatie, aangezien Wim niet begrijpt waarom ik een mini lama-legging van €32,50 heb gekocht.
  8. Je gaat opeens hele gekke dingen poetsen, zoals de radiator. En je stopt niet met poetsen totdat dat ding net zo glimt als de kroonjuwelen van Maxima.
  9. Ook ga je spontaan het onkruid uit de tuin halen. Weliswaar met handschoenen aan, want anders is het slecht voor de kleine. Vroeger had je jezelf keihard uitgelachen, maar nu zit je vrijwillig op je knietjes om de tuin netjes te maken voor de kraamvisite.
  10. Overigens maak je niet alleen maar schoon door de nesteldrang. Je bent namelijk ook doodsbang dat de kraamverzorgster je huis vies vindt. Dus terwijl je het liefst op de bank zit, pak je al zuchtend een sopje om nogmaals de vloer te dweilen.
  11. Je besluit vlak voordat je naar bed gaat om de keukenkastjes opnieuw in te delen. Dat is namelijk veel handiger en straks kan dat niet meer. Maar nadat je alles op het aanrecht hebt gezet, kom je erachter dat het eigenlijk op geen enkele andere manier past. Dus staan na 3 uur zwoegen alle bordjes, bekers en pannen gewoon weer op dezelfde plek.
  12. Hetzelfde geldt trouwens voor het herinrichten van de woonkamer. Alle meubels hebben op een andere plek gestaan, maar na 1.5 uur sjouwen kwamen we erachter dat de eerste opstelling het beste was.

Gelukkig zitten er ook nog een paar positieve effecten aan nesteldrang:

  1. Het huis was nog nooit zo schoon en daar geniet je van.
  2. Je bent zo druk bezig dat je de tijd vergeet en de dagen aan je voorbij vliegen.
  3. De eerste zwangerschapspondjes verdwijnen al poetsend weer van je heupen. Een win-win-winsituatie als je het mij vraagt.
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden