Zondag is hardloopdag: waarom ik in mijn broek poep voor de Harbour Run

Vandaag, 9 oktober, ga ik iets doen waarvan ik altijd zei dat ik er nooit aan zou beginnen: een obstakel run. Tijdens zo'n race ren je niet alleen een pest-pokke-end, maar moet je ook nog eens over allerlei, je raadt het al, obstakels heen klimmen, klauteren en springen. 

Bij de Harbour Run zijn het er maar liefst 35. De obstakels variëren van het strompelen over banden tot en met het beklimmen van een miljoen kilometer hoge container.

Bang, banger, bangst

Merk je lichte sarcasme in mijn verhaal? Dat klopt helemaal. Dat is pure angst. Ik ben bang voor de obstakel run. Als dit uitspreken me een watje maakt, dan vind ik het dat helemaal prima. Ik vind het namelijk echt heel erg eng!

Wat nou als ik niet over zo'n hoge container heen durf? Of als ik ergens bovenaan een touw bungel en ik niet meer naar beneden kan. Ik heb een tijdje terug met mijn zwager flink wat ‘overlevingstechnieken' geoefend, maar ik heb toch het idee dat het voor het eggie opeens heel anders is. Namen voor obstakels als ‘The Wall', ‘The Stormbox' en ‘Go Overboard!' bezorgen me aardig wat hartkloppingen en kippenvel.

Dat is een leermoment, Gab. Een leermoment!

Mijn angst is dus eigenlijk mijn 36ste obstakel. Aan de andere kant is dit ook meteen een goed moment om deze te overwinnen. Kijk, we gaan onszelf natuurlijk niet van zeshoog naar beneden laten vallen. Maar de daredevil in mij een beetje wakker schudden kan vast geen kwaad, toch? Toch?!

Het opzij zetten van angst is mijn nummer 1 motivatie, maar stiekem heb ik er nog een. Mijn oom van in de vijftig loopt de Harbour Run namelijk ook en hem moet ik natuurlijk wel verslaan. Hij mag dan wel een licht voordeel hebben omdat hij er al eens een gelopen heeft, maar ik hoop zo hard dat ik fitter ben.

Doel

Omdat ik totaal geen ervaring heb met dit soort hardloopwedstrijden, stel ik mezelf geen doel. Het enige wat ik wil is hem uitlopen. Ik begin er fit en sterk aan, en ik kom er nog fitter er sterker uit!

Doe jij ook mee? Spannend! Dan gaan we samen de strijd aan. Laat het me weten in de comments, via mijn facebookpagina of op Instagram

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden