Zo voorkom je Sjaak Afhaak gedrag

Hoe lekker ik het ook vind om te sporten, er zijn genoeg momenten dat ik liever niet ga. Nu het weer vroeg donker wordt bijvoorbeeld. Of als ik mezelf lekker op de bank heb genesteld met een kop thee. De pest is dat je achteraf altijd spijt hebt dat je niet bent gegaan. Op Instagram zie je de ‘oh, ik heb zo heerlijk gesport' posts voorbij komen, en jij bent gewoon lui geweest. Gelukkig hoeft dat niet meer voor te komen. Zo voorkom je namelijk Sjaak Afhaak gedrag! 

1. Neem een sportbuddy

Over het algemeen sport in alleen, maar op de moeilijkste dag van de week, de maandag, spreek ik altijd met mijn zus af. Ik vertrek richting het krachthonk, zij gaat naar haar pumples, maar na ruim een uur treffen we elkaar altijd op de loopband. Niet alleen super gezellig, maar ook een flinke stok achter de deur om gewoon naar de sportschool te gaan.

2. Leg je sportspullen alvast klaar

Op de dagen dat ik ga sporten, kleed ik me rond een uur of 5 alvast om. Daarna ga ik koken en als manlief thuiskomt, eten we samen. Vervolgens vertrek ik naar de sportschool. Ik heb na het eten niet altijd zin om weer te gaan, maar omdat ik mijn outfit dan al aan heb, moet ik wel. Kan je je niet voortijdig omkleden? Leg dan je sportspullen op een zichtbare plek zodat je er niet meer omheen kan.

3. Ga zodra je kan

Nu Mae er is, kan ik doordeweeks alleen nog maar ‘s avonds trainen. Zodra ik helemaal klaar ben (zie ook puntje 2) ga ik direct weg. Als ik eerst nog even ga zitten of met een van m'n moppies knuffel, voel ik de motivatie letterlijk weg vloeien. Op zondag ga ik altijd zo vroeg mogelijk, omdat ik het dan al lekker gehad heb, en met frisse moed aan mijn dag kan beginnen. Ze zeggen niet voor niets dat van uitstel afstel komt, dus ga zodra je kan.

4. Stel geen onmogelijke doelen

Ik heb hem in eerdere blogs al eens genoemd, maar het is zo'n grote valkuil dat ik het gewoon weer zeg: stel jezelf geen onmogelijke doelen. Als je 40 uur per week werkt, 6 hobby's hebt en ook je partner nog weleens wilt zien, is 5 keer per week sporten zo goed als onmogelijk.

Heb jij nog een briljante tip om te voorkomen dat je een Sjaak Afhaak wordt? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden