7 tips om sporten leuk te houden

Precies zes weken na de bevalling stond ik vol enthousiasme in de sportschool. Oh man, daar was ik weer: de queen of the gym! In mijn ogen dan, want uiteindelijk zag ik er natuurlijk gewoon uit als een vrouw die pas bevallen was: uitgezakt en uitgeput. Het heeft best wel even geduurd voordat ik de lol er weer in zag. Deze 7 tips zorgen ervoor dat ik sporten leuk kan houden! 

  1. Begin rustig – Het heeft geen zin om meteen (weer) te willen deadliften met 80 kg. Dat heeft gewoon even tijd nodig. Als het niet lukt, kan je het gevoel krijgen dat je faalt en dat is sowieso niet leuk.
  2. Ga niet meteen 7 keer in 1 week – Er zijn mensen die het kunnen, maar ik ben daar niet een van. 5 keer vind ik echt het matje, maar het meest comfortabel voel ik mezelf bij 4 keer per week. Dan heb ik voldoende tijd om te rusten tussendoor en dan heb ik niet het idee dat ik iedere dag in de sportschool zit. Overigens is 1 keer per week ook gewoon helemaal top als jij je daar fijn bij voelt.
  3. Toeter was iets minder gemotiveerd

    Kies een sport die je leuk vindt – In het begin sleepte ik mezelf iedere week naar een groepsles pumpen, maar daar vond ik stiekem helemaal geen hol aan. Als jij niet van een bepaalde sport houdt, dan moet je dat niet gaan doen. Zonde van je tijd en van je humeur.

  4. Stel jezelf doelen – En kies dan doelen die je relatief makkelijk kan halen. Denk bijvoorbeeld aan 10 seconden planken. YAY YOU als je dat volhoudt! Daarna probeer je het 15 seconden en voor je het weet, zit je op een minuut.
  5. Noteer je progressie – Ik word er helemaal enthousiast van als ik zie wat ik de afgelopen twee maanden al heb opgebouwd. Dat zorgt pas voor motivatie! Hou voor je zelf je progressie bij en geef jezelf af en toe een schouderklopje omdat je het zo goed doet.
  6. Verplicht jezelf niet om te MOETEN sporten – Natuurlijk is een schop onder je kont prima als je liever op de bank wilt blijven zitten, maar je MOET niets. Als het voelt als een verplichting, is het niet leuk meer. Een keertje spijbelen kan echt geen kwaad. Dan knal je de volgende keer gewoon wat harder.
  7. Wissel het af – Ik word gek van het idee als ik 4 keer per week hetzelfde rondje oefeningen moet doen. Daarom wissel ik het af. Ik train wel elke keer mijn gehele lichaam, maar steeds met andere oefeningen.

Wat zorgt ervoor dat jij kan blijven gaan? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden