5 foute dingen die je fitgirls altijd hoort zeggen in december

December is voor veel mensen de tijd van kerstkransjes, gezelligheid en zingen rond de kerstboom, maar niet voor fitgirls. Natuurlijk wagen wij, sportievelingen, ons daar weleens aan, maar het liefst slaan we je om de oren met allerlei fitte metaforen en uitspraken om je onwijs te motiveren. Er moet immers ook in december flink aan de gewichten gehangen worden! Deze 5 foute dingen hoor je fitgirls dus altijd zeggen. 

Weet je wat het grappige was? Er staat een concept blog klaar met als werktitel ‘deze tips helpen je december door'. Maar al tijdens het schrijven bedacht ik me dat het allemaal flauwekul was. Zelfs een blind paard weet nog dat ‘ie moet blijven bewegen en zichzelf niet alles moet ontzeggen, maar ook niet vol moet proppen.

Daar kwam ook nog eens bij kijken dat Instagram weer overspoeld wordt met de jaarlijkse motivatie quotes. Vooral ‘december is de laatste maand van het jaar. Probeer alles eruit te halen wat erin zit!' is een goeie om je toch nog een keertje extra die sportschool in te schoppen.

Ik bescherm je!

Dit is dan ook de reden dat ik besloten heb je in bescherming te nemen. Mocht je deze 5 zinnen tegenkomen, trap er dan niet in!

  1. Het is ook gezellig zonder te snoepen! – Kijk, daar is natuurlijk geen woord aan gelogen, maar die kerstkransjes hebben ze maar 1 maand per jaar. Ben je geen dief van je eigen smaakpapillen als je ze laat staan?
  2. Een chocolade proteïne shake is net zo lekker als warme chocomel met slagroom! – Dat is dan weer niet waar. Wij, fitgirls, brengen het echter heel enthousiast waardoor je gaat twijfelen. En vervolgens weer een enorme hekel aan ons hebt omdat het zo tegenvalt.
  3. Is je sportschool op eerste kerstdag open? Duik er lekker vroeg in! – Allemaal leuk en aardig, maar zie je jezelf al staan om 8.00 uur? De instructeur is bloedchagrijnig aangezien die wel lekker kerst wilde vieren, er is verder niemand zo gek om naar de sportschool te gaan en diep van binnen had jij ook veel liever aan je kerstontbijt willen zitten.
  4. December is DE maand om je doel nog te halen! – Men zegt weleens: “dik word je niet tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst”. Geen woord aan gelogen. Als je in december je persoonlijke fitgoal nog niet gehaald hebt (op enkele kilo's natuurlijk – niet op een grammetje of 500), dan lukt het je in de laatste paar dagen ook niet meer. GEEN PANIEK OF GETREUR! 2018 heeft 12 gloedje nieuwe maanden waar alles nog open ligt.
  5. Neem je eigen snack mee, zo voorkom je snaaigedrag! – Dat klopt natuurlijk helemaal. Je voorkomt heel wat hongeraanvallen wanneer je op tijd je cherrytomaatje naar binnen propt. Maar ik word daar zelf altijd een beetje knorrig van. Ik eet dan liever 1 a 2 items die ik echt heel lekker vind, dan een kilo snoep worteltjes (die vaak evenveel kcal bevatten aangezien je er daar meer van eet).

Zonder gekheid. Wij, fitgirls, bedoelen het allemaal ontzettend goed. Laat ik in deze dan even vooral voor mezelf spreken: ik bedoel het goed. Maar ik weet ook als geen ander dat het tijdens deze dagen een stuk lastiger is om je aan je regime te houden. Voel je dus vooral niet schuldig als het niet lukt. Geniet van al het lekkers, de lampjes en de gezelligheid! Probeer je een beetje in te houden en als het niet lukt, dan hebben we altijd nog januari om weer gezellig met half Nederland de sportschool in te duiken. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden