5 afvaltips voor luie mensen

Je verwacht het niet van een ‘fitgirl', maar ik ben best lui. Een paar keer per week sporten is geen probleem, maar ik vertik het om er op de fiets heen te gaan. En wandelen met Toeter vind ik heerlijk, maar zodra manlief aanbiedt me met de auto naar de metro te brengen als het regent, sta ik al met de portier in de hand. Toch is het me tot 2 keer toe gelukt (bijna) 19 kilo kwijt te raken. Het zou gemeen zijn om mijn methode voor me te houden, vind je niet? Daarom deel ik deze 5 afvaltips voor luie mensen met jou! 

1. Eet super gevarieerd

Ik maak echt niet iedere dag een mega grote salade voor mezelf met rechtsomgedraaide olijfolie en alfalfa, maar ik zorg er wel voor dat ik steeds wat anders eet. Als ik op maandag ontbijt met havermout, kies ik op dinsdag voor yoghurt met granola en op woensdag voor kwark met banaan. Zo werkt het ook met de lunch. Kies de ene keer voor een salade, dan weer voor een gekookt eitje op een boterham en de dag erna voor rijstwafels met 20+ kaas. Zorg wel dat je voldoende eet, want van honger lijden werd nog nooit iemand vrolijk (en val je ook niet af).

2. Ga wandelen

Wandelen met Toeter

Ik moet naar buiten omdat ik een hond heb, maar ook zonder mijn knappe ijsbeer was ik gaan wandelen. Het is namelijk een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om kcal te verbranden. Wist je dat Sonja Bakker ook iedere dag een uur wandelt? Zij sport daarnaast niet omdat ze vindt dat ze met het wandelen alleen genoeg beweegt. Nou, en als onze eigen Sonja dat zegt, dan moet het wel kloppen!

3. Kies kant-en-klare gezonde dingen

Niet iedereen heeft zin om op zijn vrije zondag een bananenbrood in de oven te schuiven of een middag in de keuken door te brengen om voor de rest van de week zijn diner alvast te preppen. Gelukkig zijn er ook heel veel gezonde dingen die je kan kiezen waarvoor je niet al te veel moeite hoeft te doen. Denk bijvoorbeeld aan snoep paprikaatjes, voorgesneden zoete aardappel frietjes die je direct in de oven kan schuiven en suikervrije granola. Je eet toch gezond, en het kost je nul komma nul moeite.

4. Kies een maatje en veroordeel hem om mee af te vallen

Natuurlijk doe je het 100% voor jezelf, maar eerlijk is eerlijk: afvallen in je eentje is net zo ongezellig als eten in je uppie. Er is geen hol aan en zo lui als je bent, verval je automatisch weer in je oude ritme. Kies daarom een maatje waarmee je gezellig kan wandelen en die je kan appen als het even niet zo goed gaat.

5. Maak gebruik van een foodplanner

Ik heb de foodplanner sinds kort ontdekt en ik vind het briljant! Iedere vrijdagmiddag neem ik plaats aan mijn keukentafel, bekijk ik de aanbiedingen en maak ik een schema wat ik de hele week eet. Manlief struint de winkels af (geen paniek voor de  echtgenoten die bang zijn dat ze ook opeens iets moeten doen: hij is hoofd boodschappen en ik ben hoofd heel veel andere dingen), vult de koelkast en ik hoef niet meer na te denken over wat ik eet. Bijkomend voordeel: je komt niet in de verleiding om tussendoor pizza te eten, aangezien er anders iets vergaat in je koel- of voorraadkast!

Weet jij nog een tip voor luie mensen? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden