Baby spam

Waarom het Nijntje Museum zo geweldig is voor kinderen

Toen ik net zwanger was vroeg iemand: “En, in welk thema ga je de kinderkamer doen?”. Ik wist niet eens dat een kinderkamer een thema moest hebben, laat staan dat er specifieke kinderkamerthema's bestaan, dus die vraag kwam vrij onverwachts. In pure paniek koos ik voor Nijntje en daar ben ik tot op de dag van vandaag blij mee. Mijn dochter is ontzettend fan van dit leuke konijn. Ik wist dan ook zeker dat een bezoek aan het Nijntje Museum in Utrecht een schot in de roos zou zijn.

Het Nijntje Museum stelt dat zij het allerleukste museum voor peuters en kleuters is, en eigenlijk kan ik dat niet ontkennen. Het is nog beter dan het krijspaleis (ook voor ouders), ze leren er meer dan op de peuterspeelzaal en ze hebben daar genoeg vriendjes en vriendinnetjes om uren mee te spelen.

Tenzij ze de spanningsboog van Mae hebben, dan is ‘urenlang' niet echt van toepassing.

Alles van Nijntje komt terug

Als je het Nijntje Museum binnenkomt, sta je direct in de woonkamer met het vrolijke konijn en haar familie. Kindjes kunnen de trap op om de slaapkamer verkennen, maar ook door de keuken kruipen of de bloemetjes water geven. In het schuurtje van Opa Pluis wordt er hard getimmerd en geklust.

Een ruimte verder vind je alles over de mooie boeken en films die zijn gemaakt. Op echte Nijntje-stoelen kan je luisteren naar een verhaaltje, maar ze kunnen ook met een levensgrote vormenstoof in de weer.

Zo heeft iedere kamer haar eigen thema. Er is een heel verkeerspark nagebouwd met fietsjes, een treintje en een bus. Daarnaast vind je er ook een kleine ‘dierentuin' en kunnen peuters en kleuters naar hartelust kleuren en verven in de kunstkamer.

Het Nijntje Museum is ook voor ouders leuk

Ik ben zo'n softie die gelukkig is als haar kind gelukkig is en dat het mij dan niet echt uitmaakt wat ik aan het doen ben. Gelukkig vindt het Nijntje Museum het wel belangrijk dat ook de papa's en mama's een beetje plezier hebben, want ook voor ouders is het een leuke plek om rond te kijken.

Eerlijk? Stiekem wilde ik een kind van het fietsje duwen zodat ik zelf een rondje door het verkeerspark kon.

Tips voor het Nijntje Museum

Ga niet in de (mei)vakantie. Dat is de eerste en meteen de beste. Net zoals dat je niet in de meivakantie naar Blijdorp moet gaan, daar ben ik de afgelopen weken ook achter gekomen.

Daarnaast is het handig als je van tevoren de kaartjes al koopt. Het Nijntje Museum werkt met tijdsvakken en je mag alleen in het aangegeven tijdsvak naar binnen. Ik wilde op woensdag kaartjes kopen voor zaterdag en kwam toen tot de conclusie dat het door mij gewenste tijdsvak al vol was. Ruim op tijd handelen is dus een pré.

En eenmaal in het museum moet je je kindje gewoon lekker haar gang laten gaan. Mae ging van links naar rechts, van boven naar beneden en van voor naar achter. Na 1,5 uur was ze total loss en had ze rode konen van het plezier. We aten nog een leuke Nijntje pannenkoek in het café van Centraal Museum Utrecht en daarna gingen de luikjes van Mae dicht.

Ben jij al eens in het Nijntje Museum geweest of ben je van plan om binnenkort te gaan? Ik ben benieuwd!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden