Baby spam

Het eerste pakje van onze zoon

Jeetje, wat voelt dat gek om te schrijven: ‘van onze zoon'. Na bijna drie jaar ‘alleen' een dochter te hebben gehad, houden we hopelijk binnen een paar weken onze zoon voor het eerst in onze armen. Eerst butt naked want zo komen ze er nou eenmaal uit, maar daarna wordt hij in een prachtig eerste pakje gehesen. Uitgekozen door zijn grote zus.

Bij Mae wist ik weken van tevoren al wat zij aan zou krijgen als ze voor het eerst mee naar huis ging, maar nu sneeuwde dat een beetje onder. Ik had al heel veel leuke kleertjes in de kast liggen en ben dus niet specifiek op zoek gegaan naar een bijzonder outfit. Daarnaast wist ik al dat ik sowieso het ijsberenpakje van onze oudste weer wilde gebruiken.

Het eerste pakje uitkiezen met grote zus

Mae heeft heel goed door dat er een baby bijkomt. Er wordt regelmatig over mijn buik gewreven en gekieteld. Ze zegt dan vol trots dat ze de baby aan het lachen heeft gemaakt. Ook betrek ik haar bij heel veel dingen. Zo heeft ze samen met haar vader het plankje aan de kinderwagen bevestigd en heeft ze geholpen met het opmaken van het bedje.

Daarnaast had onze kleine Erwt de eer om het allereerste pakje van Koekje uit te mogen zoeken. Om te voorkomen dat meneer straks als clown voor het eerst zijn huis betreedt, had ik wel alvast een voorselectie gemaakt. Zo had ik alleen pakjes en paartjes neergelegd en ook de kleuren al bij elkaar gezocht. Na lang wikken en wegen koos ze voor een lief blauw pakje (maat 50) en een pakje met giraffen (maat 56).

De mooie pinguïn-romper met stille sluiting komt van Leave Love Behind. Hij is duurzaam gemaakt en ook nog eens heel makkelijk aan en uit te doen.

Wachten en nog langer wachten

Deze week worden de allerlaatste dingen bezorgd en dan zijn we er echt klaar voor. De co-sleeper is gereed, ons bed staat op klossen, de kleertjes zijn gewassen en alle benodigdheden voor de eerste weken zijn in huis. Het enige wat we nu nog moeten doen is wachten en ons rustig houden. Uiteraard hoop ik dat de kleine man al iets eerder komt, maar ik doe mijn uiterste best om daar niet al te veel vanuit te gaan.

Heb jij lang nagedacht over het eerste pakje van jouw kindje?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden