Baby spam

Is dit het allergrootste cliché van het moederschap?

Sinds ik moeder ben, weet ik dat het hebben van een kindje hand in hand gaat met ongeveer 1 miljoen clichés. Alles wat tijdens de zwangerschap tegen je gezegd wordt, klopt. Maar er kan er maar 1 het allergrootste cliché van het moederschap zijn, en dat is dat de tijd belachelijk snel gaat.

Dit artikel komt voort uit een samenwerking met FotoCadeau.

Over 7 weken wordt Mae 2. Ik weet nog dat ik Wim vervloekte op de bevallingstafel omdat hij me dit had aangedaan, en nu loopt mijn gup alweer bijna 2 jaar rond op deze aardbol.

Toen manlief en ik foto's aan het terugkijken waren, leek het hem een goed idee om zo'n net-na-de-bevalling-foto op een grote canvas af te drukken. Gelukkig heb ik daar een stokje voor kunnen steken. Als je de bevallingsfoto's door een echte fotograaf hebt laten maken, dan zijn ze super mooi en begrijp ik je volledig. Mijn eerste momenten met Mae zijn echter vastgelegd door een lieve verpleegkundige die niet zo kundig was met een camera en per ongeluk ook een stukje ‘onderkant' mee heeft gefotografeerd.

Alle eerste keren

Er zijn al zoveel eerste keren van Mae geweest. Haar verjaardag was een mijlpaal, maar ook de eerste keer kerst vond ik super bijzonder. En wat dacht je van haar eerste echte vakantie? Het is zo mooi om dat allemaal met je kleine gup mee te mogen maken, maar aan de andere kant is het ook wel een klein beetje verdrietig. Het liefst wil je toch dat ze voor altijd baby blijven?

Gelukkig maak ik veel foto's en verzamel ik sinds afgelopen jaar alles trouw in mapjes. Ik denk eraan om een fotocollage op canvas te maken. Dan kan ik iedere dag weer verliefd naar de foto kijken dat ze voor het eerst een ijsje at of zichzelf volledig met pastasaus had ingesmeerd.

Nog een cliché van het moederschap: kleine meisjes worden groot

Maar ja, kleine meisjes worden groot. En hoe! Ze groeit als kool en schiet vooral enorm de lucht in (alhoewel ik haar gezellige bolle wangetjes ook niet moet vergeten). Het lijkt er echt op dat ze mijn lengte heeft geërfd.

Toen ze nog echt een guppie was

Inmiddels ben ik haar verlanglijstje aan het maken en denk ik na over een thema voor haar tweede verjaardag. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ik haar babyfoto's schoot en ik heb geen idee waar de tijd is gebleven. De weggevlogen dagen hebben er in ieder geval voor gezorgd dat ik een prachtige dochter heb, waar ik ontiegelijk trots op ben.

Word jij ook altijd een beetje sentimenteel als er weer een verjaardag van je kindje aankomt? En wat vind jij het allergrootste cliché van het moederschap?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden