Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Het verhaal van mijn suikervrije partner in crime: keihard onderhandelen en koffieblunders

28 oktober 2017 by Gabriella Leave a Comment

In eerste instantie wilde ik de suikervrije week alleen doen, maar een partner in crime leek mij toch ook wel handig. Zo konden wel elkaar door de moeilijke momenten heen trekken, in plaats van dat ik alleen moest tobben. Gelukkig wist ik mijn vriendin Mareike zo gek te krijgen om mee te doen. Na een tripje over de vegan beurs was ze overtuigd. Alhoewel… Ze onderhandelde er nog wel flink over. Haar verhaal.  

Gab vroeg mij mee te doen aan een suikervrije week. Ik onderhandelde meteen dat ik wel mee wilde doen van maadag tot en met vrijdag om zo mijn weekend te sparen. Verder hadden we besloten dat we na de veggie beurs pas zouden starten, zodat we nog wat inspiratie konden opdoen. Ondanks dat het erg leuk was, hadden we nul komma nul dingen geleerd. Ik begon dus al wat zenuwachtig te worden. Gelukkig kreeg ik per mail een paar handige recepten van Gab en kon ik me voorbereiden.

Zelfgemaakte crackers

suikervrije crackers

Crackers van kikkererwtmeel

Mijn collega’s heb ik ruim van tevoren ingelicht dat ik een week lang suikervrij ging eten en dus ook geen suiker in mijn koffie ging drinken. Ook koffiemelk was verboden terrein (waarom zit hier suiker in?). Laat ik nu minimaal 3 bakken per dag wegdrinken..  Dat werd best een probleem. Daarnaast heb ik soms, net als Gab, echt mega trek in cola light. Nog een dingetje om rekening mee te houden.

De eerste dagen ging ik gewapend met allerlei bakjes en zelfgemaakte crackers naar mijn werk. De melk in de koffie heb ik vervangen door ongezoete amandelmelk, wat helaas mijn liefde voor koffie wel deed bekoelen. Op maandag en dinsdag voelde ik me rond 4 uur altijd wat flauwig worden, waardoor ik even iets moest eten. Op dag 3 was dit gelukkig alweer over en ik heb het daarna ook niet meer gehad. Honger geleden heb ik sowieso niet, en ik heb me ook niet naar gevoeld.

Fail!

Helaas ging ik de fout in na een gestresste ochtend zonder ontbijt (ik weet het, slecht). In alle haast nam ik snel een kop koffie op werk. Toen ik het bakkie eenmaal op had, dacht ik: ahhhh lekker! En toen wist ik meteen waarom: ik had er melk en suiker in gedaan. Fail!! Dit was gelukkig het enige moment in deze week en ik heb als straf op zaterdag een suikervrij ontbijt en lunch  en lunch gegeten.

Zoveel suiker

Suikervrij

Mijn suikervrije partner in crime: Mareike!

Ik heb de week als een eye opener gezien. Ik wist niet dat er in zoveel producten suiker zit en dat ik dus dagelijks ook zoveel suiker binnenkrijg. Echter, een nadeel aan suikervrij eten vind ik de voorbereiding. Een bezoek aan de supermarkt duurt tegenwoordig uren, omdat ik alleen maar naar de ingrediëntenlijst staar of nadenk over wat ik eens zal eten die avond. Laat ik nu niet de meest gestructureerde persoon op aarde zijn. Dit is voor mij dus best een uitdaging is geweest. Daarnaast droomde ik over cola, wat ik best verontrustend vond.

Ik blij niet suikervrij eten, maar ik ga wel zo nu en dan een suikervrije dag inlassen. Er is een aantal recepten die me echt prima zijn bevallen en die ik gewoon blijf maken. Ik ben erg geschrokken van waar allemaal suiker inzit en vind het nergens voor nodig om zoveel suiker dagelijks binnen te krijgen (vaarwel suiker in de koffie). Daarnaast ben ik ook nog eens 1,5 kg afgevallen. Dit was niet het uitgangspunt, maar het bewijst wel dat ik een stuk gezonder heb gegeten.

Lieve Mareike, mijn heldin! Super bedankt dat je mijn partner in crime wilde zijn. Samen hebben we de cola aan de kant geschoven en kruidnootjes-etende mannen weerstaan. Volgende keer vegan? 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Eten is liefde, homepage

« 1 week suikervrij – een blije weegschaal en een nog vrolijkere Gab
Zelfgemaakte mayonaise met koriander »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in