Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

IJskoffie (ook zeer geschikt voor mensen zonder een koffietic)

20 mei 2016 by Gabriella Leave a Comment

Vriendlief leeft, ademt en slaapt koffie. Zonder espresso of een gewoon ‘bakkie pleur' is zijn dag niet compleet. Daarentegen gaat hij bij iedere banaan die hij ziet vanbinnen een klein beetje dood. Hij wilde mijn ijskoffie dan ook niet proeven. 

Bij mij is het precies andersom. Ik word dolenthousiast van een banaan (man, wat kan je dat in veel recepten verwerken), maar krijg zelden een verhoogde hartslag van koffie. Ik waag me nog wel eens aan een cappuccino, maar dat is eerder te wijten aan een vlaag van verstandsverbijstering dan aan liefde.

Toch krijg ik van deze ijskoffie wel hartjes in mijn ogen. Het is namelijk de perfecte versnapering op een warme dag. Hij kickt in (door de koffie), verkoelt (door de banaan) en staat ook nog eens vreselijk hip. Probeer het zelf en kies een team: #teamijskoffieja of #teamijskoffienee.

Ingrediënten

IJskoffie

Zeg me dat je voor #teamijskoffieja bent!

  • 1 kopje afgekoelde espresso
  • 2 bevroren rijpe bananen
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt ( 0% vet)
  • 1 theelepel cacaopoeder

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Haal de bevroren banaan ruim op tijd uit de vriezer. Bij mij hebben ze nog een uur naast de vriezer gestaan voordat ze op de juiste temperatuur waren. Als je ze te koud pureert, krijg je nicecream. De structuur moet juist meer milkshake-achtig zijn. Dat bereik je het beste wanneer de banaan weer een beetje zacht wordt.
  2. Vergeet je ook de espresso niet te zetten en af te laten koelen?
  3. Doe de banaan samen met de helft van de espresso in een blender en pureer alles fijn.
  4. Lepel de shake in een glas en giet daar de rest van de espresso bij. Doe er vervolgens een eetlepel Griekse yoghurt bovenop en maak het af met een beetje cacaopoeder.

Geniet ervan!

P.s. Welk team is het geworden? #teamijskoffieja of #teamijskoffienee?

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Pindakaas for president: 10 bijzondere smaken – deel 2
#Homemade: bonbons – omdat iedereen van chocolade houdt! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in