Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

#Homemade: Chocolade-ijs

8 mei 2016 by Gabriella Leave a Comment

Bij temperaturen van +20 graden hoort gewoon een fijn ijsje. Maar elke dag een fijn ijsje betekent al snel heel veel onnodige suikers en vetten. Voor je het weet, ben je na een lange zomer alleen al 5 kg zwaarder door de Cornetto's en Magnums. 

Gelukkig kan je van dit chocolade-ijs wel ongestoord genieten. Zonder toegevoegde suikers, zonder gekke machines en net zo romig als het ijs wat je in de supermarkt koopt. Voor het geval je je het nog afvraagt: ik ben fan!

Ingrediënten

chocolade-ijs

Puur genieten op warme dagen

  • 2 rijpe bananen
  • 1 theelepel cacaopoeder (het liefst de ongezoete variant)
  • 1 scheutje plantaardige melk
  • Optioneel (bevroren) fruit of iets anders als topping

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Voordat de ijspret kan beginnen, moet de banaan in stukken worden ingevroren. Bij mij zijn ze perfect als ze ongeveer 2 uur in de vriezer hebben gelegen.
  2. Doe de banaan daarna met de cacaopoeder en het scheutje melk (ik heb kokosmelk van Alpro gebruikt) in de blender en mix het goed door elkaar. Lijkt het nog te korrelig? Doe er dan nog een beetje melk bij. Niet te veel, anders heb je een milkshake.
  3. Doe er een topping naar keuze op. Ik had bevroren fruit, maar je kan er ook een beetje Walden Farms karamel opdoen of een theelepel pindakaas.

Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Kwarkbol met verse zomerkoninkjes en banaan
American pancakes (maar dan gezond) »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in