Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

#Homemade: bonbons – omdat iedereen van chocolade houdt!

27 mei 2016 by Gabriella Leave a Comment

Ik ken er welgeteld eentje. Een persoon in mijn hele kennissenkring, vriendengroep en familie die niet van chocolade houdt. En ze vindt het niet eens vies, ze houdt er alleen niet zo van. Ze koopt niet uit zichzelf een reep Tony's (dus meer voor mij), maar een lekker taartje zou ze niet laten staan. 

Bonbons

Fruit is goed voor de mens

Mijn stelling ‘Iedereen houdt van chocolade' klopt dus niet helemaal, maar hij komt wel verdomd dicht in de buurt. En dat vind ik ook best tellen. Daarom heb ik deze lekkere #homemade bonbons gemaakt. Ze zijn niet voor dagelijks gebruik (hallo, het zijn bonbons. Die bevatten ook gewoon kcal), maar wel gezonder dan een flauw zeebanketje uit de supermarkt.

Ingrediënten

  • 50 gram pure chocolade (minimaal 72%)
  • 4 flinke eetlepels goede pindakaas
  • 1 handje pecannoten

Extra benodigdheden:

  • IJsblokjesvormpjes met een gezellig figuurtje
bonbons

Lekker voor bij de thee.

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de pindakaas in een steelpannetje en zet het op een zacht vuurtje. Als de pindakaas te snel gaat, dan krijgt het een bittere smaak en dat is niet lekker. Let dus goed op als je de pindakaas smelt.
  2. Als het bruine goud (lees: de pindakaas) bijna helemaal vloeibaar is, mag je de pure chocolade erbij doen. Breek deze vooraf in stukken zodat hij sneller smelt.
  3. Neem de pan van het vuur en roer alles goed door elkaar totdat je een mooie, gladde mix hebt.
  4. Snijd de pecannoten in kleine stukjes en roer deze door je pindakaas-chocolademengsel.
  5. Giet dit heerlijke goedje vervolgens in de ijsklontjesvormpjes (leuk voor Scrabble) en zet ze voor minimaal 2 uur in de koelkast, of 1 uur in de vriezer.
  6. Wil je, net zoals op de foto, een vulling (ik heb pindakaas, maar iets anders kan natuurlijk ook) in je bonbon? Vul het vormpje dan voor de helft met het mengsel, doe je vulling erbij en giet hier vervolgens nog een beetje chocolade/pindakaas bij.

Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« IJskoffie (ook zeer geschikt voor mensen zonder een koffietic)
Zondag is hardloopdag: 5 tips om een event-run te overleven »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in