Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Om je vingers bij af te likken: Oreo fudge

14 oktober 2016 by Gabriella Leave a Comment

Ik ben groot fan van kwarkbollen en ook voor chocoladecake mag je me uit mijn bed halen. Alleen op vrijdag niet. Dan heb ik behoefte aan iets slechts. Het enige wat ik dan wil, is een recept maken waar boter *shock!* in zit, of suiker. Sterker nog, soms wil ik het allebei! Gelukkig voldoet deze overheerlijke Oreo fudge aan alle eisen en daarom deel ik hem graag met jullie. 

Ingrediënten

Oreo fudge

Om je vingers bij af te likken, zo lekker is deze Oreo fudge!

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 gram witte chocolade
  • 130 gram melk chocolade
  • 1 rol Oreo koekjes

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de Oreo koekjes in een mixer en mix net zolang totdat je kleine stukjes koek hebt. Het hoeft niet helemaal fijn gemalen te zijn.
  2. Doe iets meer dan de helft van het blikje gecondenseerde melk in een pan, samen met de in stukjes gebroken melk chocolade. Zet het op een laag vuurtje en blijf roeren als de chocolade smelt.
  3. Is de melk chocolade helemaal gesmolten? Roer dan de helft van de koekjes er doorheen.
  4. Hetzelfde mag je in een ander pannetje doen met de witte chocolade.
  5. Beleg een brownievorm met bakpapier en giet het melk chocolade-mengsel hierover heen, gevolgd door het witte chocolade-mengsel.
  6. Roer met een vorm beide lagen een beetje door elkaar, zodat je een mooi effect krijgt.
  7. Dek deze overheerlijke fudge to be af en zet hem voor minimaal een nacht in de koelkast.

Zo, na een aantal lange uren wachten, mag je de Oreo fudge aansnijden. Geniet van deze heerlijk zoete traktatie! 

Dit recept is gebaseerd op de creatie van Ashley Willems. 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Hoe zit het met… chocolade?
Zondag is hardloopdag: 5 geweldige hardloophits om op te knallen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in