Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Chocoladecake van courgette

16 augustus 2016 by Gabriella 2 Comments

Een beetje vreemd is altijd lekker. Vind ik dan. Karamel is zeer plezant, maar met zeezout is die goddelijk. En pindakaas is goed te nassen, maar die stukjes noot erin doen het hem gewoon. Datzelfde geldt voor deze chocoladecake. Ik geef toe dat die courgette een beetje gek is, maar man, dit is om je vingers bij af te likken. 

Ingrediënten chocoladecake met courgette

  • 100 gram boekweitmeel
  • 150 gram tarwemeel
  • 2 courgettes
  • 10 dadels (de pit mag je thuislaten)
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels karamelsiroop van Body & Fit (dit kan je eventueel ook vervangen door honing of agavesiroop)
  • 80 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Water
  • Walnoten voor de garnering

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Als we nu toch aan het verwarmen zijn: doe de dadels in een bak met heet water en laat ze lekker badderen.
  3. Snijd de courgettes in kleine stukjes en maal ze fijn in een blender. De geweld(ig)e dadels mogen hier ook bij. Blijf pureren/mixen/mengen/hakken totdat er een dikke soep ontstaat. Is het echt heel erg dik? Doe er dan een beetje water bij.
  4. Meng de 2 soorten meel, het bakpoeder en het cacaopoeder door elkaar. Is het een lichtbruin geheel geworden? Doe dan de eieren en de karamelsiroop erbij. Je hebt flinke armspieren nodig om alles door elkaar te kunnen mengen, maar dat is alleen maar mooi meegenomen.
  5. Smelt de kokosolie (in de magnetron, in een pannetje of boven het kampvuur; wat jij wilt) en doe dit bij het cacaomengsel.
  6. Alles goed gehusseld? Mix de courgettesoep erdoorheen en geef er een flinke slinger aan voordat je het in het bakblik (bedekt met bakpapier) doet.
  7. Leg de walnoten bovenop het beslag en schuif het pareltje voor 60 tot 65 minuten de oven in.

Vergeet je met een satéprikker niet even te kijken of de chocoladecake met courgette klaar is? Eet smakelijk!

Dit recept is gebaseerd op de cake van Chicks love Food 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Update #11: het leven (en lichaam) na de trouwjurk, foto’s 2.0 en leuk nieuws!
Hoe zit het met… noten? »

Comments

  1. Lenneke says

    16 augustus 2016 at 06:47

    Ik wil bij jou wonen en bovenal altijd bij jou eten.

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      16 augustus 2016 at 11:44

      Hahahah! Dat lijkt me heel gezellig!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in