Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Kwarkbol met verse zomerkoninkjes en banaan

6 mei 2016 by Gabriella Leave a Comment

Het is lastig om met een nieuw recept voor een kwarkbol te komen, als je claimt de perfecte variant al gevonden te hebben. Toch vind ik dat het me gelukt is. Niet alleen omdat hij super lekker èn zoet is, maar ook omdat deze bol veel betere ingrediënten bevat. Het is iets meer werk, maar wel weer wat gezonder! 

Ingrediënten

kwarkbol

Gezoet door het fruit, dus er zitten geen gekke, onbekende suikers in de kwarkbol.

  • 250 gram magere kwark
  • 200 gram aardbeien
  • 1 banaan
  • 250 gram spelt bloem
  • 130 gram rozijnen
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pureer de aardbeien en de banaan in de blender tot je een fruitpuree hebt. Schep hier vervolgens de magere kwark doorheen.
  3. Mix de kwark met de eieren, de olijfolie, het bakpoeder, de rozijnen en het snufje zout.
  4. Roer hier met een spatel de spelt bloem doorheen. Je krijgt nu een ‘klei-achtige' substantie. Of lijkt het meer op oliebollenmix? Ik weet het niet, het wordt in ieder geval lekker dik en plakkerig!
  5. Schep het mengsel in cupcake vormpjes. Uiteraard mag het direct op het bakpapier ook in gewone bolletjes, maar het rijst nogal en de kans bestaat dat je dan gewoon een grote kwarkbol krijgt. Ik krijg 10 flinke bollen uit dit beslag.
  6. Zet voor 35 tot 40 minuten in een heteluchtoven.

Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Zomerse snack: frozen yoghurt!
#Homemade: Chocolade-ijs »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in