Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Vegan balsamico tomaatjes uit de oven

5 oktober 2018 by Gabriella Leave a Comment

Toen ik besloot een week vegan te eten, was de website van De Groene Meisjes de eerste waar ik op keek. Merel is al langer vegan en heeft de lekkerste recepten op haar blog staan. Deze balsamico tomaatjes uit de oven vond ik er ook en het recept is te lekker om niet met je te delen! 

Het oorspronkelijke recept vind je hier. Ik heb wat kleine dingen aangepast, maar zoals je kan zien is het recept geïnspireerd op de creatie van Merel. 

Ingrediënten 

  • 300 gram cherry tomaatjes 
  • Balsamico azijn 
  • Olijfolie
  • 1 blik witte bonen 
  • 2 kleine (of 1 middelgrote) uien 
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 theelepels tijm 
  • Verse basilicum 

Voor de polenta

  • 160 gram polenta 
  • 250 ml water 
  • 400 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 blokje groentebouillon 
Vind je het lekker om toch iets van ‘vlees' erbij te eten? Bak dan wat falafel krokant! 

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden 
  2. Verspreid de tomaatjes over een bakplaat of in een ovenschaal.  Snijd de tenen knoflook in hele fijne stukjes en snipper de ui. Besprenkel het met balsamico azijn (ongeveer 3 eetlepels) en olijfolie (ongeveer 1 eetlepel). Schuif voor 20 minuten de oven in. 
  3. Doe in een pan het water, de amandelmelk, het bouillonblokje en de polenta bij elkaar en breng het af en toe roerend aan de kook. Als de bubbeltjes je om de oren schieten, mag je het vuur wat lager zetten. Blijf het wel goed doorroeren. 
  4. Zijn de tomaatjes klaar? Haal ze dan uit de oven en hussel de uitgelekte witte bonen erdoor. Zet daarna de schaal voor 3 minuutjes weer terug. 

Ik heb geen extra zout toegevoegd in verband met Mae, maar uiteraard kan je wel een snufje toevoegen. Al is het ook lekker (en gezond!) zonder. Een paar blaadjes basilicum erbij en je kan aanvallen. Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« REVIEW: Italiaans genieten bij Osteria Vicini in Rotterdam
Met volle angst vooruit leven »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in