Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Stoofvlees uit de slowcooker

18 oktober 2018 by Gabriella Leave a Comment

Stoofvlees uit de slowcooker is perfect voor luie mensen. 's Ochtends bereid je het een en ander voor en je stopt de stekker in het stopcontact. Een paar uur later geniet je van een heerlijke maaltijd waar je je vingers bij aflikt. Dit fijne bordje met stoofvlees uit de slowcooker is dan ook het perfecte recept als je liever niet te lang in de keuken staat.

Deze maaltijd is geschikt voor 3 tot 4 personen en het is mogelijk om het in te vriezen. De smaak wordt er intenser van, maar ik vind dat je het aan het vlees wel proeft. Het allerlekkerst is het dus om het meteen naar binnen te schuiven.  

Mag stoofvlees uit de slowcooker eigenlijk wel?

Wanneer mag stoofvlees eigenlijk zo genoemd worden? Daar zijn de meningen over verdeeld. Volgens mijn oma kan het namelijk alleen zo heten als het uit de ouderwetse pan komt. Stoofvlees uit de slowcooker is eigenlijk not done. Daar trek ik me natuurlijk niets van aan. Helemaal niet omdat ik weet dat stoofvlees officieel zo genoemd mag worden als het ‘vlees is dat op een laag vuur gedurende langere tijd gegaard is'. Nou, daar kan mijn heerlijke maaltje uit de slowcooker prima voor door.

Ingrediënten voor stoofvlees uit de slowcooker

  • 500 gram (runder)riblappen (geen magere nemen, want dat is niet zo lekker in een stoofpotje)
  • 30 gram bloem 
  • Een klontje ongezouten roomboter 
  • 300 gram champignons
  • 250 gram wortels 
  • 1 paprika (kleur mag je zelf kiezen) 
  • 1 courgette 
  • 2 flinke uien
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 100 ml kokend water  
  • 2 tenen knoflook 
  • 5 kruidnagels 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 3 theelepels ras el hanout kruiden 
  • Zout naar smaak 
stoofvlees uit de slowcooker
KokenKoken

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Snijd de riblappen in even grote, vierkante blokjes en bestuif ze met bloem. Snipper de ui en plet de knoflook. Doe een klontje roomboter in een koekenpan en bak deze 3 ingrediënten op een laag vuur hooguit een paar minuten om en om bruin. 
  2. Snijd de paprika, wortels, champignons en de courgette in (niet al te kleine) stukjes. 
  3. Doe het vlees met de uien, de knoflook, de jus en de groenten in de slowcooker. Ook de tomatenpuree, het water, zout en ras el hanout-kruiden mag je hierbij doen. Roer alles goed door elkaar heen. Als laatste doe je de kruidnagel en het laurierblad erbij. 
  4. Laat de slowcooker minimaal 6 uur op stand 1 en nog minimaal 1 uur op stand 2 staan. 15 minuten voordat je aanschuift, haal je de deksel van de pan, zodat je stoofpannetje wat vocht kwijt kan. Is je saus erg dun? Roer er dan een klein beetje maizena doorheen. 

Ik maakte er aardappelpuree bij, maar je kan natuurlijk ook rijst, gekookte aardappels of polenta maken. Geniet van het stoofvlees uit de slowcooker! 

Maak jij liever een ander recept uit de slowcooker? Kijk dan eens hier!

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
Stoofvlees uit de slowcooker
Author Name
Gabriella van Rosmalen
Published On
2018-10-18
Preparation Time
30M
Cook Time
7H
Total Time
7H30M
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« 5 x de lekkerste slowcooker recepten
Vrienden voor het leven: 5 tips voor de perfecte omgang tussen je baby en hond »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31
  • Maggie’s dagboek – maand 11

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (608)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (36)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in