Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Snelle lunch: hartige muffins

14 mei 2016 by Gabriella Leave a Comment

Normaal gesproken zijn dingen die groen zijn niet helemaal goed meer. Denk bijvoorbeeld aan brood dat op warme dagen net iets te lang in de voorraadkast blijft liggen. Gelukkig is dat bij deze overheerlijke hartige muffins niet het geval. Die hebben hun prachtige kleurtje te danken aan de vele vitamines die er in zitten. Perfect als snelle lunch of wanneer je een snackaanval hebt! 

Ingrediënten

Hartige muffins

Mooi groen is niet lelijk

  • 80 gram verse spinazie
  • 120 gram gekookte broccoli
  • 250 gram speltbloem (het mag natuurlijk ook een ander soort zijn)
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1/2 gerookte kip (optioneel – vegetarisch zijn ze namelijk ook heerlijk)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  • We beginnen meteen met het allerbelangrijkste: verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de spinazie, de broccoli en de olijfolie in een blender (of een ander mixend geval) en pureer het fijn. Ik had broccoli over van het diner van de vorige dag. Geen restje liggen? Kook dan de broccoli van tevoren eerst gaar.
  • Mix in een andere kom de eieren, zout en knoflook goed door elkaar en voeg hier de groentepuree aan toe.
  • Doe beetje voor beetje de bloem en het bakpoeder bij het eiermengsel. Niet schrikken als het mengsel wat aan de dikke kant oogt, dat hoort.
  • Snijd de gerookte kip in kleine stukjes en meng deze met een spatel door het beslag. Als je dit met de (hand)mixer zou doen, dan blijft er vrij weinig van je kip over.
  • Doe het beslag van de muffins to be in de vormpjes en schuif ze voor 30 minuten de oven in. Kijk na 20/25 minuten even om het hoekje of ze niet te hard gaan.
  • Is je satéprikker schoon als je in de muffin prikt? Mooi, dan zijn ze helemaal klaar.

Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek, Lunch Tagged With: Lekker & gezond

« Alcohol en afvallen – helemaal naar de k…. omkommer!
Pindakaas for president: 10 bijzondere smaken – deel 1 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in