Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

#Homemade: chocoladereep met kokos en noten

6 april 2016 by Gabriella Leave a Comment

Van op een houtje bijten wordt niemand gelukkig, geloof mij nou maar. Nee, bijt dan liever op deze zelfgemaakte chocoladereep. Gezond wil ik hem niet noemen, maar als je toch een snack-attack hebt, kan je beter dit lekkertje naar binnen klappen dan een hamburger van de Mac. 

Ingrediënten:

Chocoladereep met kokos en noten

Een kind kan de was doen, toch?

  • 1 reep pure chocolade (minimaal 72%)
  • Kokosrasp en -vlokken
  • Pecannoten (andere noten mogen natuurlijk ook, mits ongezoet en ongezout)
  • Rozijnen

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Breek de chocoladereep in stukken en smelt deze in de magnetron. Au bain-marie mag natuurlijk ook, maar ik vind de magnetron een stuk makkelijker.
  2. Snijd of breek de noten in kleinere stukjes. Zelf heb ik alle pecannoten in 2 of 3 stukjes gehakt.
  3. Is de chocolade helemaal gesmolten? Leg dan een stuk huishoudfolie over een plankje met randjes en spreid de chocolade daarover uit. De plak moet uiteindelijk 2 cm dik worden.
  4. Beleg hem vervolgens met de noten, de kokos en de rozijnen.
  5. Daarna mag de reep voor een paar uur de koelkast in. Vergeet hem niet af te denken om nare smaakjes uit de koelkast te voorkomen. Ben je niet zo geduldig? Leg hem dan in de vriezer.

Zo, een kind kan de was doen, toch? En nu smullen!

Natuurlijk hoef ik het niet meer te vertellen, maar ik wilde het toch nog even zeggen. Ook voor deze reep geldt de welbekende en o zo gehate spreuk ‘Geniet ervan, maar met mate'.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Rijst met rozijnen
Pecannoten-citroenkwarktaart »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in