Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Onweerstaanbare wolkenkoekjes – 3 varianten

26 maart 2016 by Gabriella Leave a Comment

Ik ben geen echt koekjesmens. Chips maakt me ongelooflijk blij en van een reep Tony's gaat mijn hartje sneller kloppen, maar met koekjes heb ik gewoon heel weinig. Totdat ik deze gezellige gevalletjes op de website van #Fitgirlcode tegenkwam. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit recept meteen moest worden getest. 

Omdat 1 koekje geen echt koekje is, en twee koekjes eigenlijk maar half koekje, heb ik meteen 3 variaties voor je gemaakt! De eerste 4 ingrediënten zijn voor het ‘basiskoekje', de rest is voor de broertjes en zusjes van dit fijne exemplaar. 

Ingrediënten

Wolkenkoekjes

Kokos – Kaneel – Naturel || Om je vingers bij af te likken

  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 flinke eetlepels hüttenkäse (a.k.a cottage cheese)
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 4 flinke theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 handje kokossnippers
  • Baking spray

Iedereen klaar? Bakken maar!

Wolkenkoekje – de basis

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).
  2. Splits het eigeel en – wit en doe beide kleuren in een aparte kom. Voor het eiwit is het van belang dat het in een vetvrije kom zit. Het gevaar is anders dat je kan kloppen tot je een ons weegt, maar dat je eiwit niet stijf wordt. Op zich is zo lang kloppen wel goed voor het verbranden van de calorieën, alleen krijgen we daar geen koekjes van.
  3. Doe het bakpoeder bij het eiwit en klop het zo stijf dat je de kom boven je hoofd zou kunnen houden.
  4. Meng in een andere kom de hüttenkäse en de agavesiroop met het eigeel.
  5. Als dit goed is gemengd, kan het heel voorzichtig bij het stijve eiwit worden geschept. Doe dit beetje bij beetje om te voorkomen dat je al het lucht uit je eiwit slaat.
  6. Spray de bakplaat of het bakpapier in met baking spray. De koekjes blijven plakken aan hun ondergrond en je krijgt ze er dan nog maar moeilijk vanaf.
  7. Maak zoveel rondjes als dat er op je bakplaat of papier passen. Zorg ervoor dat het rondje niet te dik is, anders wordt het midden niet goed gaar.
  8. Schuif ze voor 20 minuten de oven in. Als het goed is, rijzen ze bijna de pan uit en krijgen ze een prachtige, bruine kleur.

Wolkenkoekje – kaneel

Voor het kaneelwolkenkoekje moet je vanaf stap 5 nog iets extra's doen:

5a. Doe de kaneel bij het mengsel en spatel ook dit er rustig doorheen. Ben je echt een kaneelgek? Doe er dan gerust nog een extra schepje kaneel bij.

Wolkenkoekje – kokos

Ook voor het kokoswolkenkoekje moet je vanaf stap 5 de handjes harder laten wapperen:

5a. Mix de kokosrasp, met net zoveel beleid als het eigeelmengsel, door het beslag.

5b. Zijn de koekjes klaar voor de oven? Doe er dan nog snel een aantal kokossnippers overheen. Dat staat niet alleen heel leuk, maar smaakt ook nog eens heerlijk!

Rijk aan eiwitten

Het wolkenkoekje is erg rijk aan eiwitten. Er zitten natuurlijk 3 eitjes in, maar je vindt de spiermakertjes ook terug in de hüttenkäse. Deze koekjes zijn dus een fijne snack voor na het sporten en je kan er met een gerust hart van genieten. Eet echter niet meteen de hele stapel op. Door het eigeel en de kokos bevatten deze vriendjes ook genoeg vetten wat ervoor kan zorgen dat je snel buiten je macro's zit.

Geniet dus vooral, maar (helaas) wel met mate.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Update #3: Gekke Gab dacht dat ze niet slank kon zijn
Rijst met rozijnen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in