Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Wraps met zomerse tonijnsalade

21 juni 2017 by Gabriella Leave a Comment

Al eerder maakte ik een lekkere tonijnsalade die niet alleen gezond is, maar ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Dat geldt ook voor deze zomerse versie op een wrap. Even jummie, maar net een tikkeltje anders. Zeg nou zelf: dat is toch veel lekkerder tijdens de lunch dan zo'n kleffe boterham? 

Met dit recept kan je 3 wraps beleggen. Of eentje onwijs dik natuurlijk, maar dat is niet de bedoeling. Ik word echter niet boos op je als je het wel doet. Het is nou eenmaal heel erg lekker! 

Ingrediënten tonijnsalade

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 5 flinke eetlepels kwark
  • 3 lente-uien
  • 7 cherry tomaatjes
  • Een flinke zwier van de pepermolen
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 1 zak gemengde sla
  • 1 volkoren of meergranen wrap

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Was de lente-uien en de tomaatjes goed schoon, en snijd ze in kleine stukjes
  2. Laat de tonijn uitlekken, kijk of er geen stukjes (zoals die rotte kraakbeendingetjes) meer inzitten en maak het met een vork klein.
  3. Roer de tonijn door de kwark met de tomaatjes, de lente-uien, de peper en de chilipoeder. Ik vind tonijn altijd precies zout genoeg, maar mocht je dat missen, dan kan je dat er ook nog bij doen.
  4. Beleg de wrap met de gemengde sla en doe hierover de tonijnsalade. Niet het gehele bakje dus, want deze hoeveelheid is geschikt voor 3 wraps!

Geniet van deze lekkere en gezonde lunch! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lunch Tagged With: Lekker & gezond

« 10 supergekke dingen die als kersverse moeder opeens heel normaal zijn om te zeggen
Review: eindelijk legaal deeg snoepen bij Baker’s Dough in Rotterdam »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in