Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Snelle èn gezonde tonijnsalade!

25 oktober 2016 by Gabriella Leave a Comment

Niets is leuker èn gezonder dan zelf salade maken. En dan heb ik het dit keer niet over zo'n groen gevaarte, maar juist over de smeerseltjes die je op je brood of cracker doet. In salades uit de supermarkt zit meestal veel mayonaise en dat maakt het toch net wat minder gezond. 

Deze homemade tonijnsalade is dan een veel verstandigere keuze. De hoeveelheid is precies genoeg voor twee porties. Aan jou de keuze of je het deelt met partnerlief of dat je lekker zelf twee broodjes naar binnen schuift.

Ingrediënten

Tonijnsalade

Zelfgemaakte tonijnsalade tijdens de lunch? Yes!

  • 1 meergranen triangel (als je er een broodje bij wilt natuurlijk)
  • 1 pakje John West Tuna with a Twist Zongedroogde Tomaten
  • 1/2 appel
  • 2 augurken
  • 3 eetlepels magere kwark
  • Optioneel: 1 eetlepel skinny mayo
  • Een snufje peper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Schil de halve appel en snijd hem in kleine stukjes.
  2. De augurk hoeft niet geschild te worden (dat is zo'n gedoe), maar mag wel in blokjes gehakt worden. Focus! Ze moeten ongeveer net zo groot worden als de appelvierkantjes.
  3. Doe de appel en augurk in een kom, samen met de magere kwark en eventueel de skinny mayo. De mayonaise zorgt ervoor dat de salade iets romiger van smaak is, maar dat maakt hem natuurlijk ook meteen een stuk minder gezond.
  4. Voeg de tonijn toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Naar smaak mag je met de peperbus gaan zwaaien. Zout is niet nodig, want tonijn is van zichzelf zout genoeg.

Zo, het enige wat nog moet gebeuren, is het doorsnijden van het broodje en lekker eten. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lunch Tagged With: Lekker & gezond

« Zondag is hardloopdag: 30 dingen die denkt als je aan het hardlopen bent
To zuivel or not to zuivel: welke zuivellobby heeft gelijk? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in