Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Linzensalade met kruidige tofureepjes

10 juni 2020 by Gabriella Leave a Comment

Corona-kilo's, zwangerschapskilo's, kilo's waar je sowieso niet op zit te wachten. Welke naam je het beestje ook geeft, gezond eten kan nooit kwaad. Deze linzensalade met kruidige tofureepjes is dan precies het simpele en o zo lekkere recept dat je zoekt.

Toen ik moeder van een kindje was, had ik al weinig tijd voor een spectaculaire lunch. Maar sinds ik twee uiterst knappe koters heb, is een boterham toch de snelst denkbare maaltijd. Deze linzensalade met kruidige tofureepjes lost dat probleem moeiteloos op doordat hij heel makkelijk in elkaar te draaien is en uit niet al te veel ingrediënten bestaat. En als je het jezelf heel makkelijk wilt maken, bereid je hem gewoon ‘s avonds alvast.

Ingrediënten voor linzensalade met kruidige tofureepjes

  • Veldsla
  • 75 gram kruidige tofureepjes
  • 100 gram linzen
  • 1/2 rode paprika
  • 75 ml magere yoghurt
  • Citroenrasp (1 citroen)
  • Zout
linzensalade met kruidige tofureepjes

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Bak in een pan met anti-aanbaklaag de kruidige tofureepjes knapperig. Je kan ervoor kiezen om ze daarna af te laten koelen, maar lauwwarm is de linzensalade ook heerlijk.
  2. Was de paprika en snijd hem in kleine stukjes. Maak ook de veldsla goed schoon.
  3. Spoel de linzen af en leg deze samen met de tofureepjes, veldsla en paprika in een schaal of op een bord.
  4. Boen de citroen en rasp de schil. Ik heb ongeveer een kwart schil geraspt, maar als je van wat zuurder houdt, is meer ook lekker. Roer de rasp samen met een snufje zout door de yoghurt. Sprenkel deze dressing vervolgens over de salade.

Ik zei toch dat het makkelijk was? Geniet ervan!

Maak jij liever een andere salade? Kijk dan eens naar deze heerlijke variant met venkel.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
Linzensalade met kruidige tofureepjes
Author Name
Gabriella van Rosmalen
Published On
2020-06-10
Preparation Time
5M
Cook Time
5M
Total Time
10M

Opgeslagen onder: Lunch Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – maand 37
Cappuccino cheesecake »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in